Top 10 nationale parken

De top 10 nationale parken van Canada

Veel natuurliefhebbers trekken jaarlijks naar Canada om op zoek te gaan naar de natuurlijke schatten van het tweede grootste land ter wereld. Van zandduinen tot regenwouden, van stranden tot meren en van bergen tot eilanden. Canada heeft veel van de oudste, meest diverse en meest uitgebreide natuurparken en natuurgebieden ter wereld.

2017 is hét jaar om de Canadese nationale parken te bezoeken. Vanwege het 150 jarige bestaan van het land zijn alle nationale parken namelijk gratis te betreden! Nu is het moeilijk om een keuze te maken uit al dit natuurlijk schoon dus helpen wij je alvast op weg met de volgende top 10.

1. Banff National Park, Alberta

Nationaal Park Banff in Canada ligt in de Alberta Rockies en staat bekend om haar prachtige felblauwe meren en de hete zwavelbronnen. Het is het populairste nationale park van Canada en tevens een van de populairste parken ter wereld. Met de mogelijkheid hier te skiën, hiken, golfen of wildlife te spotten biedt dit park voor ieder wat wils.

2. Jasper National Park, Alberta

Het Jasper National Park is het grootste nationale park van de Canadian Rockies. Het park beslaat een grote regio aan ruwe landschappen met bijna 1000 kilometer aan trekkingroutes door bergen, gletsjers, valleien en rivieren. Er zijn verscheidene fragiele beschermde ecosystemen waardoor je, naast duizenden verschillende soorten planten en insecten, ook grizzly beren en verschillende elandsoorten kan spotten.

3. Pacific Rim National Park, British Columbia

Dit nationale park beslaat een deel van de ruige kustlijn van Vancouver Island en is bedekt met oude regenwouden. Het park is een ecologisch paradijs en kent drie delen; de 75 km lange West Coast trekking door oude regenwouden, de 100 eilandjes tellende Broken Group Islands en Long Beach, Canada’s beste surfspot.

4. Waterton Lakes National Park, Alberta

Dit nationale park is uniek in de zin dat dit het enige park ter wereld is dat een nationaal park is, benoemd is tot UNESCO werelderfgoed, een US-Canada peace park is en ook nog eens een biosfeerreservaat is.

5. Wapusk National Park, Manitoba

Wapusk is de Canadese inheemse vertaling van ‘witte beer’. Het is dan ook niet vreemd dat dit park het grootste gebied ter wereld is voor overwinterende beren. Dit betekent dat, bij afloop van de winterslaap, het park in februari bezaait is met kleine pasgeboren ijsbeertjes!

6. Yoho National Park, British Columbia

Grote pieken, uitgestrekte gletsjers, indrukwekkende watervallen en oude fossielen maken het Yoho National Park een van de best bezochte nationale parken van Canada en tevens UNESCO werelderfgoed. Een bonus voor de minder actieve reizigers is dat veel van de bezienswaardigheden van het park per auto bereikbaar zijn.

7. Prince Edward Island National Park, Prince Edward Island

Het Prince Edward eiland, gelegen in de Atlantische oceaan, is een gezinsvriendelijk nationaal park dat witte stranden, enorme zandduinen, hikeroutes en verschillende kampeergronden heeft. Ideaal om een weekendje te verblijven.

8. Fundy National Park, New Brunswick

De grootste bezoekerstrekpleister van het nationale park Fundy is de baai: Bay of Fundy. Velen komen hier om ‘s werelds hoogste tij bekijken bij eb of op de oceaanvloer te kunnen lopen bij vloed. Je kan hier in je eigen tent of camper slapen of een yurt huren bij Parks Canada.

9. Nahanni National Park, Northwest Territories

De bestemming voor de echte avonturier die wil afwijken van het toeristenpad. Nationale Park Nahanni in Canada is bereikbaar via watervliegtuig en is een droombestemming voor iedereen die houdt van kamperen, die graag de Toendra met eigen ogen wil zien en die wilt raften, kanoën of kajakken tot aan de adembenemende Virginia Falls.

10. Thousand Islands National Park, Ontario

Gelegen tussen de grens van de Amerikaanse state New York en de Canadese staat Ontario vinden we dit archipel dat bestaat uit meer dan duizend eilanden waar een rijke historie, unieke cultuur en een eindeloze kustlijn je opwachten.

Canada is een walhalla voor de natuurliefhebber en de nationale parken van het land zijn het bonkende hart van al het wonderschone van de Canadese moeder natuur. Een bezoek aan een van de schitterende nationale parken van Canada zal je als natuurliefhebber altijd bij blijven.