Ottawa

Ottawa heeft iets minder dan een miljoen inwoners en is de hoofdstad van Canada. Doordat de stad het politieke centrum van het land is heeft de stad een andere sfeer dan andere grote steden in Canada. Een vervelende sfeer is dit echter absoluut niet. De meeste hoogtepunten van Ottawa staan in verband met de politiek of zijn interessante musea. Het is geen stad waar je als toerist heel lang hoeft te verblijven, maar het is zeker een leuke tussenstop voor enkele dagen.

Bezienswaardigheden Ottawa

De hoofdstad is een geweldige keuze voor musea liefhebbers. Van deze musea is het oorlogsmuseum bij ons de favoriet. In dit goed opgezette museum leer je meer over de oorlogsgeschiedenis van het land, zoals in de beide wereldoorlogen. Ook het Canadian Museum of Civilization is een bezoek waard. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van Canada.

Breng ook zeker een bezoek aan de parlementsheuvel, of de Parliament Hill in het Engels. Een bijzonder mooi complex, dat stamt uit 1865. In de avond vindt hier een gratis lichtshow plaats, die heel leuk is om even te bekijken.

Naast de hierboven genoemde parlementsheuvel loopt het Rideau kanaal. In de zomer (bij blauwe lucht) is het een prachtig plaatje, maar in de winter is het misschien nog wel mooier. Dan bevriest het kanaal en gaan de bewoners van de stad met de schaatsen het kanaal op. Als toerist kan je dit uiteraard ook mee maken, een geweldige ervaring.


Toronto

Toronto


In de omgeving

Rondom Ottawa is niet gek veel te beleven. In de rest van het land zijn veel leukere activiteiten die je kunt ondernemen. We raden aan om Ottawa te bezoeken als tussenstop voor een dag of twee en dan weer door te reizen naar andere bestemmingen in Canada.

Hoe kom je er?

Vliegtuig: Ottawa heeft een heel modern maar vrij klein vliegveld. Er gaan weinig internationale vluchten rechtstreeks naar Ottawa. Vanuit Nederland gaan geen directe vluchten, wel kan je goed betaalbare vluchten kopen met een enkele overstap. Bekijk ook onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets Canada.

Bus: Als je vanuit Toronto komt is de bus een goede optie. Met Greyhound Canada ben je in ongeveer vijf uur in Ottawa, de bus vertrekt 8 keer per dag.

Trein: Met de trein doe je er vanuit Toronto ruim 4 uur over en vanuit Montréal een kleine 2 uur.