Visum Canada

Visum Canada | Binnenkort naar Canada? Dan moet je waarschijnlijk een eTA aanvragen. Sinds 15 maart 2016 heeft ook Nederland zich moeten toevoegen aan het clubje van landen waarvan reizigers een elektronisch visum (de eTA) nodig hebben om het land in te komen. Maar, goed nieuws! Het proces valt reuze mee, de kosten zijn laag en het gaat allemaal heel snel. Lees er meer over, op de site van onze partner eTA aanvragen.

Wat is een eTa?

De eTA is de Canadese Electronic Travel Authorization, oftewel, een elektronisch visum dat je nodig hebt om Canada in te komen. Vergeet het gehele gedoe van ambassades en dagenlang papierwerk. De eTA vraag je gewoon online aan. Het enige dat je nodig hebt is een paspoort, creditcard, email-adres en toegang tot het internet! Als je de eTA eenmaal goedgekeurd hebt gekregen, wat over het algemeen binnen enkele minuten via de mail gebeurt, dan kan je de komende vijf jaar Canada in- en uitreizen.

Let wel op, de eTA wordt uitgegeven op basis van jouw paspoort ten tijde van de aanvraag. Verander je dus van paspoort? Dan is de eTA hier niet aan gekoppeld en moet je een nieuwe aanvraag doen.

Heb ik een eTa nodig?

Heb je een Nederlands paspoort? Dan is het antwoord: ja. De Canadese overheid heeft besloten dat iedere reiziger uit Nederland die na 15 maart 2016 Canada in wil, moet voldoen aan de eTA restricties.

Er zijn enkele uitzonderingen voor het moeten aanvragen van een eTA. Heb je naast de Nederlandse nationaliteit ook de Canadese nationaliteit? Heb je een Canadian Permanent Residentship Card? Of heb jij al een ander geldig visum dat je toegang verleent tot Canada? (Denk hierbij aan een werk- of studentenvisum.) Dan is het voor jou niet nodig een eTA aan te vragen.

Heb je een ander paspoort dan de Nederlandse of Canadese? Bekijk dan hier of je een eTA of officieel visum via de ambassade nodig hebt.

Hoe vraag ik een eTA aan?

Het klinkt allemaal als een flink gedoe om toegang tot Canada te krijgen, maar dat valt reuze mee. Het enige dat je nodig hebt is je paspoort om al je gegevens juist in te vullen, een creditcard om voor je eTA te betalen en een e-mailadres om je eTA op te ontvangen.

Veel luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties sturen je via hun website, of via een boekingsbevestiging-mail, door naar een pagina om je eTA op aan te vragen waarbij je een extra bedrag betaald voor de tussenstap. Dit is echter niet nodig! Een voordeel van de eTA is namelijk dat hij maar 7 Canadese Dollars kost (minder dan 5 Euro!). Ga dus zelf naar de officiële website van de Canadese overheid om jouw eTA voor Canada aan te vragen.

Vul hier alle persoonlijke gegevens naar waarheid en correctie in, laat weten wat jouw reisperiode in Canada zal zijn, ga akkoord met de voorwaarden en door naar de betaalstap. De officiële proceduretijd bedraagt drie dagen maar in het overgrote deel van de gevallen krijg je vrijwel direct een e-mail met goedkeuring.

Let op, wordt jouw eTA niet goedgekeurd? Geen nood. Je kan dan namelijk alsnog via de Canadese ambassade een (spoed)visum aanvragen. Al is de kans dat je eTA wordt afgewezen klein, je bent nooit volledig verzekerd van verlening van het elektronische visum. Houdt hier dus rekening mee tijdens het boeken van je reis. Zorg voor voldoende tijd om eventueel een officieel visum te moeten aanvragen. Klik op de volgende link voor  meer gedetailleerde info en advies over een eTA canada?