British Columbia

British Columbia is een van de meeste diverse en leukste provincies voor toeristen in Canada. Er liggen een aantal ontzettend leuke steden, meerdere mooie nationale parken, je kunt er dieren als walvissen spotten, er zijn goede wintersport mogelijkheden en je kan zelfs lokale wijn proeven.

Vancouver

Vancouver is de grootste stad van British Columbia en zonder twijfel een van de leukste steden van Canada. In de stad zelf is ontzettend veel te doen, je kunt er heerlijk eten en het is een ideale uitvalsbasis om de provincie te verkennen. Het hoogtepunt van Vancouver is het enorme Stanley Park. Je kan hier makkelijk de hele dag doorbrengen, waar je hele leuke fietstochten kunt maken en een indrukwekkend aquarium kunt bekijken.

Whistler

Ten noorden van Vancouver ligt Whitsler. In de winter, als er pakken sneeuw liggen, kan je hier fantastisch skiën en andere wintersport activiteiten ondernemen. Als de sneeuw is gesmolten wordt het wintersporten vervangen door andere avontuurlijke activiteiten als mountainbiken en zip lines.

Okanagan Valley

Een groot contrast met Whistler is de Okanagan Valley. In deze vallei liggen wijnvelden, waar je verassend lekkere wijn kunt proeven. Je kunt deze vallei prima als tour bezoeken vanuit Vancouver, of je kunt er zelf heen rijden.


Victoria

British Columbia

British Columbia


Vancouver Island

Net buiten de kust van Vancouver ligt Vancouver Island. Een groot en bijzonder leuk eiland, met veel verschillende activiteiten. In Tofino kan je lekker op het strand liggen of de oceaan trotseren op de surfplank. Op het eiland vind je ook Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Een gezellige stad, met een aantal leuke bezienswaardigheden. Bezoek vanuit deze stad ook de Butchart Gardens, Salt Spring Island en de Wild Pacific Trail. Vanuit Vancouver Island kan je bovendien ook tochten maken om wilde walvissen te spotten. Genoeg te doen dus op dit eiland.

Parken

Aan de grens met de provincie Alberta, in The Rockies, ligt het Yoho National Park. De meren Emerald Lake en Lake O’Hara zijn beide prachtig en zeker een bezoek waard. Ook de Takkakaw Falls zijn erg leuk. Een ander fraai natuurgebied is het Wells Gray Provincial Park. Ook hier zie je een indrukwekkende waterval; de Helmcken Falls. Andere fraaie nationale parken zijn het Glacier National Park en Mt Revelstoke National Park.