Calgary

Calgary is na Toronto en Montréal de grootste stad van Canada en daardoor ook de grootste stad van de provincie Alberta. De stad is bekend geworden door de Olympische Winterspelen die hier in 1988 werden georganiseerd. Sindsdien is het economisch uitstekend gegaan met Calgary. Vooral dankzij de aanwezige olie is de stad uitgegroeid tot een van de belangrijkste economische centra van Canada. Het toerisme is daardoor op een zijspoor gekomen. Het is daardoor geen stad waar je als toerist lang in wilt verblijven. Gelukkig zijn er op korte afstand van Calgary een aantal absolute hoogtepunten te vinden.

Bezienswaardigheden Calgary

Het huidige Calgary is een ontzettend moderne stad. Wolkenkrabbers domineren steeds meer de skyline en oude gebouwen zijn er nauwelijks meer te vinden. In het Heritage Park Historical Village is het tegenovergestelde waar. Hier zie je hoe de stad er vroeger uitzag. Zo kan je onder meer een fort, een school, een graanmolen en een kerk verkennen. Een populaire activiteit onder kinderen.

Er zijn een aantal dierentuinen van wereldklasse te vinden in Canada en zo ook in Calagary. De Calgary Zoo behoort tot de beste dierentuinen van Noord-Amerika, alhoewel de dierentuin van Toronto net wat leuker is. Er wonen meer dan duizend dieren in de dierentuin, die vooral in de zomer leuk is om te bezoeken.

In juli vindt de grootste buitenshow plaats in de stad. Tijdens de Calgary Stampede waan je je even in het oude wilde westen. Er zijn verschillende activiteiten rondom het evenement, uiteraard inclusief rodeo optredens.


Calgary

Calgary


De omgeving

Zoals wel vaker bij Canadese steden het geval is liggen de leukste activiteiten niet in de stad zelf. Het Banff National Park ligt iets ten westen van Calgary. Dit is een van de mooiste nationale parken van Canada. Ideaal bereikbaar vanuit deze stad dus. Meer richting het noorden ligt het misschien nog wel mooiere Jasper National Park, tevens goed bereikbaar vanuit Edmonton. Ten noordoosten van Calgary ligt het plaatsje Drumheller. Het dinosaurus museum en bijbehorende opgravingen maken dit een geweldige bestemming voor liefhebbers van deze indrukwekkende beesten.

Skiën

Bezoek je Calgary in de winter? Dan is het een perfect moment om de besneeuwde bergen rondom de stad te verkennen op de ski of snowboard. Deze en andere wintersporten zijn een populaire winteractiviteit rondom de stad en ook als toerist makkelijk te regelen.

Hoe kom je er?

Vliegtuig: Calgary heeft een internationaal vliegveld, waarop je zowel vanuit Canada als andere landen in de wereld naar toe kunt vliegen. Bekijk ook onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets Canada.

Bus: Calgary heeft geen treinstation, dus de bus is de enige keuze als je met het openbaar vervoer naar de stad wilt reizen. Vanuit Banff ben je een kleine 2 uur onderweg, reken op ongeveer dezelfde reistijd vanuit Drumheller en de bus vanuit Edmonton doet er zo’n 3,5 uur over.