Banff

Gelegen in de Alberta Rockies staat het nationale park Banff in Canada bekend om de adembenemende bergen, de prachtige felblauwe meren en de vele activiteiten waar je gedurende het hele jaar uit kan kiezen. Het is een van de populairste parken ter wereld, het meest bezochte park van Canada en geheid ons favoriete stuk van het land.

Must-do’s in de zomer

Met meer dan voldoende trekkingroutes en en een breed aanbod aan tours en activiteiten is Banff een walhalla voor de natuurliefhebber en avonturier.

Hiken in Banff is een must-do. Vanuit ‘Banff stad’ kan je makkelijk de bergen en het bos intrekken door te kiezen uit een van de vele routes die hier starten. Bij het Visitor Centre kan je een overzicht zien van alle trekkingen, kan je jouw eigen route kiezen en goed voorbereid met een kaart op pad gaan. Ga je liever niet alleen? Dan zijn er diverse hike tours en groepen waar jij je bij kan aansluiten.

Wildlife spotten in Banff zal geheid gebeuren, of je nu op zoek gaat naar wilde dieren of niet. Houd dus altijd je ogen scherp op je omgeving om elanden, herten, dikhoornschapen, beren, berggeiten, coyotes, wolven en misschien zelfs een lynx of poema te spotten! Let wel op, houd altijd voldoende afstand!

Kanoën in Banff kan al op slechts drie minuten loopafstand vanaf het centrum. Hier vind je de Blue Canoe docks van waar je een kano kan huren en de rustgevende Bow Rivier kan trotseren. Je kan er ook voor kiezen om je peddels uit te slaan in de beroemde meren Lake Louise of Moraine Lake.

Wilwaterraften in Banff is voor iedere enthousiast mogelijk. Er zijn namelijk verschillende niveau’s van rivieren waar je uit kan kiezen waardoor dit ook een leuke activiteit kan zijn voor het gehele gezin.

Columbia Icefield Glacier Experience in Banff beleven is een bucket list item die je als Canada-bezoeker niet mag missen. Stap aan boord van de enorme Ice Explorer en vaar langs een 350 meter dikke gletsjer.

Must-do’s in de winter

Wintersport in Canada is een uniek avontuur dat je niet mag missen. Het nationale park Banff is dan ook een topbestemming voor nationale en internationale wintersportliefhebbers. Je kan hier vanuit de ‘Banff stad’ binnen no-time met de auto richting een van de drie ski resorts bereiken voor een avontuur op ski’s of snowboard. Stap je liever in de bus? Dan kan je er voor kiezen gebruik te maken van een van de vele ski-bussen, naar een berg naar keuze, die door vrijwel alle hotels worden aangeboden. Je kan kiezen uit de volgende drie ski-resorts: Lake Louise Mountain Resort, Sunshine Village of Ski Norquay.

Banff

Banff National Park

Banff


Must-do’s voor het gehele jaar

Of het nu winter is of zomer, het bezoeken van een warmwaterbron is altijd een goed plan. In Banff hebben de spa’s en badhuizen alle gemakken van een moderne faciliteit met natuurlijke landschappen als uitzicht. In de winter is het een heerlijke apres-ski activiteit na een dag in de kou en in de zomer kan je hier even bijkomen van een lange wandeling.

De Rat’s Nest Cave is een grote wilde grot in de Grotto Mountain die niet belicht is en geen handgrepen of wandelpaden heeft waardoor het een spannende en authentieke ervaring in de natuur is is die je gedurende het gehele jaar kan doen.

Verder kan je in Banff nog kiezen uit het bezoeken van verschillende musea, kan je een mountainbike huren en de omgeving verkennen, kan je kiezen voor een tour die je met een paard door het natuurgebied brengt en nog veel meer.

Hoe kom je er?

Bus: Vanuit Calgary is het ongeveer 2 uur met de bus naar Banff. Reken op 14 uur vanuit Vancouver en 4 uur vanuit Jasper National Park.