Manitoba

Manitoba is een ontzettend leuke, diverse provincie in het midden van Canada. De provincie heeft een divers landschap, met grote prairies en een Arctisch klimaat in het noorden. Het klimaat is dan ook behoorlijk extreem hier. In de winter is het hier ijskoud, met temperaturen die regelmatig onder de 20 graden Celsius uitkomen, terwijl het in de zomer er juist heel erg heet wordt.

Winnipeg

De hoofdstad van Manitoba is Winnipeg. Een leuke stad om enkele dagen in te verblijven. Het is daardoor een populaire tussenstop onder reizigers. Hoogtepunten zijn het Assiniboine Park, een heel leuk park inclusief dierentuin, het Canadian Museum for Human Rights en het Forks National Historic Site. Als je meer over de provincie wilt leren kan je een bezoek brengen aan het Manitoba Museum.

Churchill

In het noorden van de provincie ligt Churchill. Deze kleine stad is moeilijk te bereikbaar, maar je kunt er wel een paar geweldige activiteiten ondernemen. Vanwege de noordelijke ligging is het sowieso een geweldige plek om het indrukwekkende noorderlicht te bekijken. Het hoogtepunt is echter het spotten van ijsberen. Er wonen in deze regio zoveel ijsberen dat Churchill ook wel de ijsberen hoofdstad van de wereld wordt genoemd. In de herfst kan je het beste terecht om deze bijzondere dieren te bekijken, wel onder begeleiding uiteraard. Ook kan je op de aangrenzende Hudson Baai de enorme beluga walvissen bekijken.


Manitoba

Manitoba


Riding Mountain National Park

Een andere leuke bestemming in Manitoba is het Riding Mountain National Park. Een prachtig, lekker rustig park. Dit is een goede plek om een paar dagen te kamperen en een paar mooie wandelingen te maken.

Strand

De zomers zijn dus ontzettend warm in Manitoba. Gelukkig kan je hier ook gewoon naar het strand. Niet al te ver van Winnipeg ligt het Grand Beach Provincial Park. Hier vind je een verassend mooi, wit strand waar je heerlijk kunt relaxen.