Vancouver

Op de lijstjes van beste plekken ter wereld neemt Vancouver vaak de nummer 1 plek in. Wij snappen absoluut waarom dit het geval is. Vancouver is een heerlijke mix van het moderne stadsleven, veel groen in de stad, een schitterende natuur in de directe omgeving van de stad, genoeg activiteiten, heerlijk eten en veel diverse wijken. Het is niet alleen een geweldige stad om te wonen, maar ook als toerist kan je hier een ontzettend leuke tijd hebben.

Bezienswaardigheden Vancouver

Net boven het stadscentrum van Vancouver ligt het enorme Stanley Park. Het park wordt aan de ene kant omringt door de zee en aan de andere kant zie je de wolkenkrabbers van de stad. Een fietstocht door het park, langs de gigantische Seawall, is een must do in Vancouver. Dit is een hele ontspannen fietstocht, met heerlijk frisse lucht en een fantastisch uitzicht. Andere attracties in het Stanley Park zijn de Vancouver Aquarium, een bijzonder fraai aquarium inclusief haaien en walvissen, en het meer in het midden van het park. Daarnaast zijn er veel goede picknick mogelijkheden en spots waarvan je schitterende zonsondergangen kunt zien.

Musea liefhebbers komen ook aan hun trekken in Vancouver. Er zijn meerdere goede musea te vinden in de stad. Zo leer je in het Museum of Vancouver meer over de geschiedenis van deze leuke stad. Het beste museum is echter het Museum of Anthropology. Hier zie je onder meer Aboriginal voorwerpen en oude totempalen.

Bezoek zeker ook Ganville Island, wat eigenlijk een schiereiland is. Hier vind je een markt, waar je leuke souvenirs kunt kopen. Wat lekkers eten en drinken is hier uiteraard ook goed mogelijk. Vooral bij mooi is het hier goed vertoeven en is de sfeer erg gezellig.

Stranden

De diversiteit van Vancouver maakt het zo leuk en populair. De leuke stranden zijn hier een van de redenen van. Het zijn uiteraard geen witte stranden zoals je die in Azië ziet, maar het zijn wel hele leuke stadsstranden waar je prima kunt bijkomen. Er zijn meerdere stranden te vinden in en rondom de stad. Het Kitsilano (vaak afgekort tot Kits) strand is onze favoriet.


Vancouver

Vancouver


De omgeving

Er is niet alleen veel te doen in Vancouver zelf, maar ook in de nabije omgeving is ontzettend veel te bleven. Je kunt de stad gebruiken als uitvalsbasis om vervolgens trips te maken naar andere bestemmingen in de regio.

Zo kan je op het grote Vancouver Island een aantal bestemmingen bezoeken. Dichtbij de stad ligt Salt Spring Island waar je op zaterdag een hele leuke markt hebt. Iets verderop ligt Tofino. Deze kustplaats is een populaire bestemming vanwege de goede mogelijkheden tot surfen en andere sportieve activiteiten.

Aan de andere kant van de stad ligt de Okanagan Valley. Dit is een vallei met wijnvelden. Leuk om te bekijken en uiteraard om goede wijnen te proeven.

Ten noorden van Vancouver ligt Whistler. In deze bergen kan je geweldig skiën in de winter en andere activiteiten ondernemen in de zomer.

Eten & Drinken

Vancouver is een van de beste steden in Canada om heerlijk te eten. Je vindt er geweldige restaurants met lokaal eten, maar ook de vegetarische en Aziatische keuken zijn goed vertegenwoordigd. Ook zijn er in de hele stad foodtrucks te vinden, met vaak heerlijke gerechten. Ook qua uitgaan zit je hier goed. Probeer sowieso een van de lokale biertjes uit.

Hoe kom je er?

Vliegtuig: Overweeg je een vakantie Canada te boeken en wil je graag de prachtige stad Vancouver bezoeken? Vanuit heel Canada is Vancouver goed bereikbaar met een binnenlandse vlucht. Aangezien de stad helemaal in het westen van het land ligt, is dit in een veel gevallen een goede keuze. Vancouver heeft ook veel internationale verbindingen, waaronder een verbinding met Amsterdam Schiphol. Er gaan dus rechtstreeks vluchten van Vancouver naar Amsterdam en van Amsterdam naar Vancouver. Bekijk ook onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets Canada.

Trein: De trein is een goede optie als je over land naar Vancouver wilt reizen. Je bent dan wel een tijd onderweg. Reken op 20 uur vanuit Jasper en de trein uit Edmonton doet er zelfs 27 uur over.