Wandelroutes Canada

Wandelroutes Canada

Wandelroutes Canada | Canadezen staan wereldwijd bekend als natuurliefhebbers en trotse inwoners van een wonderschoon land met eindeloos veel buitendeurse activiteiten die het hart van iedere natuurliefhebber sneller doen kloppen. Met ongerepte wildernis, arctische toendra’s, rotsachtige bergen en zelfs woestijnen is deze liefde voor ‘the great outdoors’ niet misplaatst. Of de temperaturen nu stijgen tot 35 graden of dalen tot -40, de Canadezen trekken er op uit! De vele nationale parken en wandelroutes bieden dan ook gedurende het gehele jaar verschillende één- of meerdaagse wandeltochten door de mooiste natuurgebieden.

1. Acadian Trail, Nova Scotia

De hooglanden van het Cape Breton Highlands National Park bieden een magnifiek uitzicht op de oceaan en het ruige berggebied terwijl jij je hike maakt door de Cheticamp Rivier Vallei. Let goed op je omgeving want je zal hier al gauw bruine beren, elanden en andere wilde dieren spotten in het weelderige bos aan de Acadische kust. Deze 8.4km lange wandelroute duurt ongeveer drie tot vier uur afhankelijk van je tempo.


2. Grouse Grind Trail, British Columbia

Deze 3km lange wandeltocht die je de Grouse Mountain op brengt word ook wel de Stairmaster van Moeder Natuur genoemd. De gehele route heeft een helling van 30 graden waardoor het meer voelt als het oplopen van een stijle trap dan een wandeling, maar bij het zien van de prachtige skyline van Vancouver verdwijnt dit gevoel al snel!


3. Trans Canada Trail, Saskatchewan

In het Duck Mountain Provincial Park loopt de 14km lange Trans Canada Trail wandelroute dwars door het park en bevindt het zich in twee provincies tegelijk. Een wandeling door dit park brengt je langs rijke flora en fauna, waaronder berglandschappen gevuld met esdoornbomen en 180 verschillende vogelsoorten. Ook moerassen, weiden, bossen en meren wisselen elkaar hier af.


4. Bruce Trail, Ontario

Canada’s oudste en langste wandelroute is door UNESCO opgenomen in de werelderfgoedlijst als Biosphere Reserve. De 890km lange wandeling loopt van Tobermory tot aan de Niagara watervallen. Deze route duurt ongeveer een dag of negen maar de trekking is in negen secties opgesplitst waardoor je deze tocht ook gemakkelijk kunt opspliten in negen dagwandelingen.


5. West Coast Trail, British Columbia

De West Coast Trail is een van de populairste wandelroutes in Canada met ongeveer 8000 bezoekers per seizoen. Deze route is ongeveer 75 km land en brengt je o.a.langs prachtige stranden en oeroude bossen.


6. The East Coast Trail, Newfoundland

De East Coast Trail is een 540km lange wandelroute die naar de oostelijke kliffen van het Avalon schiereiland gaat. Deze route is opgesplitst in 18 delen waarvan ieder deel in een dag is af te leggen. Zo kan je dus makkelijk zelf beslissen hoeveel dagen je wil hiken en welke delen van de route je wil afleggen. De route vormt een connectie tussen 32 historische gemeenschappen en landschappen, waaronder ijsbergen, vuurtorens, fjords, kliffen en gesteentes langs de kustlijnen.


7. Stawamus Chief Trail, British Columbia

Een van de meest geliefde wandeltochten in Canada is tevens een van onze persoonlijke favorieten. Deze wandeltocht die ook wel simpelweg ‘The Chief’ wordt genoemd ligt in het Stawamus Chief Provincial Park, en is zeer toegankelijk en biedt schitterende uitzichten vanaf drie verschillende bergtoppen: South Peak, Center Peak en North Peak. Vanwege relatief geringe sneeuwval in de winter is deze tocht goed te doen gedurende het jaar.


8. Mont Tremblant, Quebec

Gelegen in het Laurentians gebergte van Quebec is Mont Tremblant een prachtig natuurgebied met vele meren en bergen. Het gebied biedt meerdere wandelroutes met hutjes verspreid op de diverse routes. Je vindt hier veel rivieren, dorpjes en zeer vriendelijke mensen die heel dicht staan bij de Franse cultuur en je gastvrij zullen ontvangen.


9. Fundy Trail, New Brunswick

De Baai van Fundy heeft 1 van de grootste getijdenverschillen ter wereld. Wanneer het eb is loopt het grootse deel van de baai leeg. Het grootse getijverschil ooit gemeten was maar liefst 21,6 meter. Deze 16 km lange wandelroute brengt je langs de kliffen van de Fundy kustlijn dit is een populaire broedplaats voor drie soorten Noordkapers Walvissen.


10. Caldron Lake, Alberta

Een minder bekende maar door ons zeer geliefde wandeltocht vind je rondom Caldron Lake, net buiten het Nationale Park Banff. Alberta is rijk aan uitstekende trekkingen maar veel ervaren wandelaars zijn op zoek naar een meer uitdagende tocht. Caldron Lake Trail brengt je door gletsjers, op naar de Peyto Gletsjer deze toch is o.a. zo lastig om dat er veel stijle en gladde paden aanwezig zijn oppassen dus!

Canada biedt diverse wandeltochten aan die gemakkelijk te bereiken zijn en toegankelijk zijn voor ieder niveau. Deze routes behoren tot 1 van de mooiste ter wereld. Voor zowel de avontuurlijke als de relaxte wandelaar is Canada zeker een aanrader voor een ultieme unieke ervaring die je nooit meer vergeet!