Québec City

De historische stad Québec is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, daarom wordt de stad ook wel Québec City genoemd. De hoofdstad heeft een aantal unieke trekpleisters. Het is namelijk de enige stad in heel Noord-Amerika met een nog intacte stadsmuur. De historie is sowieso ontzettend goed bewaard gebleven. Het oude gedeelte van de stad heeft daardoor ook een plek gekregen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze bezienswaardigheden en de goede sfeer maken Québec City een populaire stop onder toeristen in Canada.

Bezienswaardigheden Québec City

Begin je verkenningstocht door Québec City in het oude gedeelte van de stad, voor het gemak vaak Old Québec genoemd. Loop langs (een gedeelte) van de oude stadsmuur, die wel een kleine vijf kilometer lang is.

Bekijk zeker ook Le Cheateau Frontenac. Dit iconische gebouw schijnt het meest gefotografeerde hotel ter wereld te zijn. Wij snappen wel enorm, dit enorme gebouw is vanuit een groot gedeelte van de stad te zien en is absoluut erg mooi om te zien. Maak ook een wandeling over de leuke promenade langs het hotel.

Geschiedenisliefhebbers kunnen terecht in het Battlefields Park. De Engelsen en Fransen vochten hier in 1759 een belangrijke slag uit, die van grote invloed was op de Canadese geschiedenis.

Op de rand van de stad ligt het Montmorency Falls park. Hier vind je een indrukwekkende waterval, die leuk is om te bekijken. Uiteraard is deze niet zo bijzonder als de Niagara Falls, maar leuk is het wel.

Andere leuke bezienswaardigheden in Québec City zijn de Citadel van de stad en de bijzonder fraaie Basilique Cathedrale.


Quebec City

Quebec City


In de omgeving

De stad Montréal ligt vlakbij Québec City, beide steden zijn dus makkelijk te combineren met elkaar in een bezoek. Meer naar het noordoosten van de stad ligt Tadoussac. De ligging aan het water maakt het bijzonder. Hier kan je namelijk walvissen spotten, een geweldige ervaring. Hier niet ver vandaan liggen Parc du Bic en Parc de la Gaspesie, beide leuke als je natuur in wilt.

Hoe kom je er?

Vliegtuig: Het vliegveld van Québec City heeft verbindingen met onder andere Montréal, Toronto, Ottawa, Washington en New York. Bekijk ook onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets Canada.

Bus: Vanuit Montréal ben je in ruim 3 uur in Québec City.

Trein: De trein pakken in Montréal is ook een optie, dan ben je er iets sneller.