Toronto

Toronto is met ruim 5 miljoen inwoners verreweg de grootste stad van Canada. De stad staat bekend als een multiculturele stad. Je kunt het zelfs de multiculturele hoofdstad van de wereld noemen. Er worden meer dan 140 verschillende talen gesproken en meer dan de helft van de inwoners van Toronto zijn in een ander land geboren. Dit leidt tot een interessante culturele mix, met onder andere een grote Chinatown en zelfs een Greektown. Deze grote verscheidenheid aan culturen maakt Toronto een stad met veel verschillende soorten – heerlijk – eten. Met een aantal leuke bezienswaardigheden in de stad en hoogtepunten in de nabije omgeving is het absoluut een leuke stad om als toerist te bezoeken.

Bezienswaardigheden Toronto

Zoals wel meer steden in Canada heeft Toronto een indrukwekkende skyline. Ga deze na zonsondergang zeker even bekijken. De enorme CN Tower domineert de skyline. Deze televisietoren is sinds de bouw in de jaren 70 al een waar symbool van de stad. Uiteraard kan je de CN Tower ook bezoeken. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de stad en haar omgeving.

Het Ripley’s Aquarium of Canada is een van de beste aquaria ter wereld. Je ziet er vele soorten vissen en andere onderwaterdieren. Je kunt er zelfs haaien van dichtbij bekijken. Leuk als het weer tegenzit en het is altijd een populaire attractie bij kinderen.

De St Lawrence markt is ook absoluut een bezoek waard. In deze uitgebreide overdekte markt heerst een gezellige sfeer. Het is een goede plek om wat lekkers te eten en een drankje te doen.

Net ten zuiden van de stad ligt het Toronto Island Park. Een heerlijke spot om de drukte van de stad te ontlopen door het maken van een leuke wandeling.


Toronto

Toronto


In de omgeving

In Toronto zelf is al ontzettend veel te doen, maar ook in de nabije omgeving van de stad zijn veel leuke activiteiten te ondernemen. Toronto is daarmee ook een ideale uitvalsbasis om deze kant van Ontario te verkennen. Vlakbij de stad liggen de wereldberoemde Niagara Falls. Deze watervallen mag je eigenlijk niet overslaan als je een rondreis Canada aan het maken bent. Als je nog wat tijd over hebt kan je een uitstapje maken naar het leuke stadje Stratford, of per boot Lake Ontario verkennen.

Eten

Toronto is een geweldige stad voor eetliefhebbers. Er zijn een paar absolute wereldklasse restaurants te vinden, waar echte top chefs aan het werk zijn. Als dat iets te duur is kan je ook terecht bij de hippe foodtrucks of een van de andere vele betaalbare, maar erg goede restaurants.

Hoe kom je er?

Vliegtuig: Toronto heeft het drukste vliegveld van Canada. Er gaan dus genoeg vluchten deze kant op, niet alleen vanuit Nederland maar ook vanuit Canada zelf. Voor betaalbare prijzen neem je een binnenlandse vlucht vanuit steden als Ottawa, Calgary en Vancouver. Bekijk ook onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets Canada.

Bus: Megabus en Greyhoud Canada hebben de meeste verbindingen naar Toronto. Met name Greyhoud rijdt vanuit de wijde omgeving naar Toronto toe. Reken op ruim 5 uur vanuit Ottawa, ongeveer 2 uur vanuit de Niagara Falls en een kleine 10 uur vanuit Montréal.

Trein: Met de trein ben je vanuit Montréal in ruim 5 uur in Toronto. Reken op 4,5 uur vanuit Ottawa.