Niagara Falls

De Niagara Falls is de bekendste attractie in heel Canada. Deze watervallen zijn waarschijnlijk de beroemdste watervallen in de wereld. De grootste zijn ze zeker niet, je vindt ze pas op de vijftigste plek. Qua volume water dat per seconde omlaag stort behoren de Niagara Falls echter wel tot de absolute top van de wereld. Ook het omhoog spattende water en de mist spreken tot de verbeelding. De Niagara Falls zijn een natuurlijke grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Het meeste water komt naar beneden bij de Horseshoe Falls, aan de Canadese kant van de grens. De attractie ligt op minder dan twee uur rijden van Toronto.

Hoogtepunten Niagara Falls

De Horseshoe Falls zijn dus het hoogtepunt van de Niagara Falls. Deze waterval kan je goed bekijken vanaf het uitkijkpunt Table Rock. Een poncho is geen overbodige luxe, het opspattende water komt overal terecht. Zorg dat je er vroeg op de dag bent. Er komen jaarlijks miljoenen bezoekers op dit natuurfenomeen af, dus het kan best druk worden.

Nadat je de waterval van een afstand hebt bekeken is het tijd om het spektakel van dichtbij mee te maken. Ga dan mee met de Maid of the Mist. Deze boot vaart naar de waterval toe, waardoor je een uniek uitzicht hebt op het water dat omlaag stort. Camera mee, maar een waterdichte camera is eigenlijk wel nodig. Je wordt gegarandeerd drijfnat, alhoewel je een poncho krijgt om te voorkomen dat je kleren nat worden.

Tickets voor de boot en andere activiteiten zijn ter plekke te komen, maar als je deze alvast online afschaft krijg je wat altijd welkome korting.


Niagara Falls

Niagara Falls


Overige activiteiten

Het gelijknamige stadje richt zich – begrijpelijk – volledig op de miljoenen toeristen die hier jaarlijks komen. Er zijn ontzettend veel accommodaties, restaurants en andere faciliteiten te vinden. Ook de casino’s, striptenten en motels ontbreken niet, waardoor Niagara Falls een beetje een Las Vegas gevoel krijgt. Niet iedereen is hier fan van, maar gelukkig is het makkelijk te vermijden. Je kunt hier verblijven, maar de watervallen zijn ook goed te doen als dagtrip vanuit Toronto.

Hoe kom je er?

Bus: In een kleine 2 uur ben je vanuit Toronto bij de Niagara Falls met de bus. Als je uit Buffalo in de Verenigde Staten komt kan je ook de bus pakken, reken dan op een rit van ongeveer anderhalf uur.