Saskatchewan

De centraal gelegen provincie Saskatchewan lijkt weinig op andere provincies in het land. Prairies domineren het landschap en het is er grotendeels vlak. Als je een lange reis maakt door Canada rijd je waarschijnlijk wel door de provincie heen, maar Saskatchewan heeft weinig hoogtepunten waar je specifiek naar toe wilt rijden. Het andere landschap maakt het wel weer leuk om door heen te rijden en er zijn wel een paar bezienswaardigheden waar je een leuke tussenstop kunt maken.

Cypress Hills Interprovincial Park

In het zuiden van Saskatchewan ligt het Cypress Hills Interprovincial Park. Een mooi park, met een aantal leuke activiteiten. Je kunt er bijvoorbeeld kajakken, paardrijden en tokkelen. Ook zijn er hele goede mogelijkheden om te kamperen. Het park ligt vlak onder de Trans-Canada Highway, dus is makkelijk bereikbaar.

Regina

Ook de hoofdstad Regina ligt aan deze veelgebruikte snelweg, waardoor de kans groot is dat je hier komt. De vele parken en een aantal fraaie gebouwen maken het wel een leuke stad, maar heel bijzonder is het hier ook niet. Het is vooral geschikt als een tussenstop of als uitvalsbasis om het zuiden van Saskatchewan te verkennen. Bezoek vanuit hier bijvoorbeeld Omega. Hier leer je in de Southern Prairie Railway meer over de geschiedenis van deze regio.


Saskatchewan

Saskatchewan


Saskatoon

Wat meer naar het noorden in de provincie ligt de stad Saskatoon, een leukere stad dan de hoofdstad Regina. Dit is een mooiere stad, met een leuke sfeer. Een must do is het bezoeken van de Western Development Museum. In dit museum is het Saskatoon van 1910 nagebouwd, inclusief verschillende gebouwen veel fraaie oude auto’s en treinen. Wil je toch liever buiten wat doen? Maak dan een wandeling door de mooie Meewasin Valley.

Tunnels of Moose Jaw

Een ander leuke activiteit in Saskatchewan is het bezoeken van de Tunnels of Moose Jaw. Ook hier krijg je een interessante geschiedenisles. Er worden twee leuke tours gegeven, waar op een speelse manier door acteurs wordt verteld over twee noemenswaardige gebeurtenis. Een tour focust zich op de Chinese immigranten, die ontzettend werden gediscrimineerd en de andere tour gaat over de beruchte gangster Al Capone.