Vancouver Island

Vancouver Island is meer dan alleen de hoofdstad Victoria. Het is een kleurrijk eiland dat bewoond wordt door interessante gemeenschappen waarvan velen leven van de visserij of houtkap. De lokale bevolking is zeer vriendelijk en trots op de uniekheid van haar regio. Op Vancouver Island – behorend tot de provincie British Columbia – zal je niet gauw verveeld raken met de vele bezienswaardigheden, ervaringen en trekpleisters die ver verwijderd van het vasteland op je wachten.

Beste reisperiode Vancouver Island

Wil je graag walvissen spotten in Canada? In de maand april passeren meer dan 20.000 grijze walvissen de kust van Vancouver Island, op weg naar Alaska.

Juli en augustus vormen het hoogseizoen op Vancouver Island. Het weer is in deze maanden het meest aangenaam voor de activiteiten en bezigheden waar de meesten Vancouver Island voor bezoeken. Zo is dit het seizoen waarin de temperaturen ideaal zijn voor kamperen, hiken en outdoor-activiteiten.

September kent een relaxte nazomerse sfeer met meerdere food-, wijn- en kunstfestivals, mildere temperaturen en veel zonneschijn.

Must-visit Vancouver Island

Een huurauto is bijna noodzakelijk tijdens het reizen in Vancouver Island. Stel je route samen in de vorm van een cirkel om te voorkomen dat je heen en terug rijdt. Een populaire route is de Pacific Marine Circle Route die je door Sooke en de Cowichan Valley brengt van waar je de pont neemt naar het Saanich schiereiland of doortrekt naar Salt Spring Island. Wil je graag de spectaculaire Gulf Islands zien? Dan kan je kiezen voor een onvergetelijk avontuur met een watervliegtuig.

Tofino ligt op vijf uurtjes rijden vanaf Victoria en is op zichzelf staand al een reisbestemming. Je hebt minimaal drie dagen nodig om het maximale uit je bezoek te halen. Je kan hier veel wilde dieren spotten, de beste trekkingen afleggen, de leukste galerijen bezoeken en de nieuwste muziekartiesten horen spelen.

De hoofdstad van de provincie, Victoria, blijft een van de leukste bestemmingen van het eiland en het start- en eindpunt van jouw bezoek aan het eiland. Op het eerste gezicht is het eiland een soort fictieve versie van het oude Engeland maar hier schuilt meer achtern namelijk vele gezellige pubs, eetzaakjes, boetiekjes en koffiezaakjes . Te voet kom je in Victoria al vrij ver maar wij raden aan een fiets te huren in de stad die de meeste fietsroutes van Canada heeft.


Vancouver Island

Vancouver Island


De Must-do’s Vancouver Island

– Walvissen spotten. Rondom Vancouver Island krijg je de kans orka’s, grijze walvissen, bultruggen en meerdere marinezoogdieren te spotten. Er is zelfs een jaarlijks festival dat de komst van de langsmigrerende grijze walvissen viert.
– Hiken in Vancouver Island is een activiteit die je niet mag missen. Populaire trekkingen zijn de Forbidden Plateau in het Strathcona Provincial Park, de tocht naar het noordwestelijke punt van het eiland: de Cape Scott Lighthouse, de 47 km lange Juan de Fuca trekking en de 75km lange en moeilijkere trekking: de West Coast Trail.
– In de winter is skiën in de schitterende bergen van Vancouver Island een unieke beleving. Zo is Mount Washington, gelegen in het Strathcona Provincial Park, een populaire stop voor wintersportliefhebbers.
– Huur een kajak om de Broken Group of Island in het Pacific Rim national Park Reserve door te roeien.
– Tour de wijngaarden af om meer te leren over de lekkerste Canadese wijnen en uiteraard om ze te proeven en te proberen.
– Bezoek de Butchart Gardens, een gigantische bloementuin dat meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar trekt vanwege de schitterende flora.
– Wandel langs de vele ports en havens van Victoria Island. Een favoriet is Sidney by the Sea. een bruisende hoofdstraat die schitterende kustwandelingen aanbiedt.

Canada is op zichzelf staand al een natuurschone en spectaculaire bestemming maar Vancouver Island doet je voor even wanen in een ander land. Het is een unieke bestemming dat het beste van Canada biedt en daar vervolgens een schepje bovenop gooit!