Alberta

Alberta behoort tot de leukste en meeste bezochte provincies van Canada. De geweldige nationale parken die hier liggen zijn de grootste trekpleisters. Hier vind je een aantal van de mooiste meren die je ooit zult zien. Daarnaast liggen er ook een paar redelijk leuke steden in Alberta en kan je er dinosaurus opgravingen bekijken.

Banff National Park

Het Banff National Park wordt het meest bezocht en wij snappen wel waarom. Lake Louise en Moraine Lake zijn twee prachtige meren, die je absoluut gezien moet hebben. Dit is een van de mooiste spots van heel Canada. Ook Petyo Lake en Lake Minnewanka zijn twee prachtige meren. Je bezoekt het park vanuit het toeristische, maar gezellige Banff.

Jasper National Park

Ook het Jasper National Park wordt veel bezocht en ook dit park is prachtig. Net zoals de bekendere buur vind je hier schitterende meren, indrukwekkende bergen en kan je schitterende wandelingen maken. Vanuit het dorp Jasper kan je in enkele dagen de hoogtepunten van dit park bekijken.

Waterton Lakes National Park

Een ander fantastisch nationaal park is het Waterton Lakes National Park. Deze wordt aanzienlijk minder bezocht dan de twee eerder genoemde parken, wat wij eigenlijk wel zo leuk vinden. Ook hier zie je meren, maar ook bijzondere canyons.


Banff

Jasper National Park

Alberta


Steden

In zowel Edmonton als Calgary vind je geen spectaculaire bezienswaardigheden of andere hoogtepunten. Deze hoogtepunten liggen toch echt elders in Alberta. Toch is met name Edmonton een leuke stad om te bezoeken, met een gezellige sfeer.

Drumheller

In de buurt van Calgary ligt Drumheller. Hier zijn veel dinosaurus opgravingen gedaan, die je in het bijbehorende museum kunt bekijken. Je ziet er unieke opgravingen, die je nergens anders ter wereld ziet. Dit maakt het een hele leuke uitstap en een welkome afwisseling van de natuurpracht in de rest van Alberta.