Montréal

Montréal is een leuke, levendige stad in de provincie Québec. De Franse invloeden zijn duidelijk terug te vinden in het dagelijkse leven. Zeker in de avond heb je bij het zien van de vele terrasjes meer het gevoel dat je in Parijs bent dan in Noord-Amerika. Deze gezellige sfeer in combinatie met een aantal mooie bezienswaardigheden maakt Montréal een leuke bestemming voor een paar dagen.

Bezienswaardigheden Montréal

De meeste bezienswaardigheden in Montréal zijn te vinden in het oude gedeelte van de stad, toepasselijk Old Montréal genaamd. De met straatkeien belegde kronkelende straten geven de wijk al sfeer en de mooi architectuur maakt dit absoluut af. In de avond worden de gebouwen mooi verlicht en is de sfeer nog beter. De Basilique Notre Dame is het hoogtepunt van Montréal. Deze beroemde basiliek is een must see bij je bezoek aan deze stad.

Sowieso is het maken van een wandeling door Old Montréal erg leuk. Neem een paar uur de tijd om zonder al te veel plannen rond te lopen. Je komt genoeg leuke restaurants tegen waar je kunt lunchen en ook voor de winkelliefhebbers is er genoeg keuze. Bezoek zeker ook Place Jacques Cartier. Op dit levendige plein is altijd van alles te beleven. Dit is een goed startpunt voor je wandeling door de omgeving.

Voor wat meer rust ga je naar het park Mont Royal. In alles lijkt dit op het wereldberoemde Central Park in New York. Hier kan je lekker rondlopen en bij goed weer picknicken. Vanaf het uitkijkpunt heb je bovendien een mooi uitzicht over de stad.


Montreal

Montreal


Eten & Drinken

Met meer dan 5000 restaurants is er meer dan genoeg eetkeuze in Montréal. Je vindt er een aantal restaurants van wereldklasse, maar je kunt ook verassend goedkoop terecht voor een simpelere maaltijd. Voor een drankje raden we aan om naar een van de straten vol met terrasjes te gaan, zoals Rue Crescent, Rue St-Denis en Ave du Mont-Royal. Als je echt wilt uitgaan kan je goed terecht in een van de leuke clubs.

Hoe kom je er?

Vliegtuig: Montréal heeft een groot internationaal vliegveld, dat van zowel binnen als buiten Canada makkelijk bereikbaar is. Bekijk ook onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets Canada.

Bus: Vanuit Ottawa is het ruim 2 uur met de bus, reken op ruim 3 uur vanuit Québec City, een kleine 6 zes uur vanuit Toronto en vanuit New York City in de Verenigde Staten is het 8 uur met de bus.

Trein: Als je vanuit Toronto komt kan je ook de trein pakken, dan doe je er maar 4,5 uur over. Je kunt ook de nachttrein pakken vanuit Halifax, dan ben je 21,5 uur onderweg.