Québec

In de provincie Québec is het Frans de officiële taal. Dit maakt het voor uitsluitend Engels sprekende toeristen wat lastiger om door deze provincie te bereiken. Dit is wat ons betreft echter geen reden om de provincie over te slaan, want er valt genoeg leuks te zien en beleven. Québec ligt in het oosten van Canada en is vanuit onder ander Amsterdam direct bereikbaar per vliegtuig.

Montréal

De grootste stad van Québec is Montréal. De Franse invloeden zie je goed terug in het dagelijks beeld. Zo zijn er veel leuke terrasjes te vinden, waardoor je haast denkt dat je in Parijs bent. De indrukwekkende basiliek Notre Dame voegt alleen maar toe aan deze gedachte. Het oude gedeelte van de stad is sowieso leuk om te bekijken en is heerlijk per voet te verkennen.

Québec City

Québec City is de hoofdstad van de provincie. De stad is heel goed bewaren gebleven, waardoor er veel oude bezienswaardigheden te bekijken zijn. Het is zelfs de enige stad in heel Noord-Amerika met een stadsmuur. Dit oude gedeelte van de stad is zeker een bezoek waard. Dat geldt ook voor het La Chateau Frontenac. Een indrukwekkend gebouw, dat het stadsbeeld van Québec City domineert.


Montreal

Quebec

Quebec


Tadoussac

Een andere populaire bestemming onder toeristen in Québec is Tadoussac. Niet perse vanwege de stad zelf, maar wel vanwege de indrukwekkende activiteit die je in deze regio kunt ondernemen. Je kunt hier namelijk – van heel dichtbij – walvissen bekijken. Een unieke ervaring, die je niet snel zal vergeten.

Natuur

Natuurliefhebbers kunnen – zoals in heel Canada – ook goed terecht in Québec. Het Mingan Archipelago National Park, Parc du Bic en Parc de La Gaspésie zijn dan drie van de beste keuzes voor je. Het eerst genoemde park is wat lastig bereikbaar, maar de twee laatstgenoemde parken zijn goed bereikbaar vanuit Québec City.