Newfoundland

Newfoundland is een eiland in het uiterste oosten van Canada. Het behoort tot de provincie Newfoundland & Lambrador, maar omdat het in Lambrador niet veel te doen valt voor toeristen beperken wij ons voor het gemak tot Newfoundland. Het eiland is wat lastig te combineren met andere provincies in Canada, maar er zijn wel ontzettend veel leuke dingen te zien en doen. Wat ons betreft is het eiland dus zeker een bezoek waard.

St John’s

De hoofdstad van de provincie is St John’s. Europese ontdekkingsreizigers kwamen hier vanwege de natuurlijke haven aan land en begonnen hier een nederzetting. De stad is daardoor de oudste stad van heel Noord-Amerika, iets waar de inwoners maar al te trots op zijn. De meeste dingen die je in St John’s kunt doen hebben ook met deze geschiedenis te maken. Het is een leuk stadje om een paar dagen in te verblijven.

Walvissen

Iets ten zuiden van St John’s ligt het Withless Bay Ecological Reserve. In deze baai kan je boottochten maken om de indrukwekkende walvissen te bekijken. De kans dat je deze walvissen ziet is heel groot. Gelukkig maar, want deze ervaring zal je niet snel vergeten. Zeker een must do in deze regio.


Newfoundland

Newfoundland


Gros Morne National Park

Een andere absolute aanrader is het bezoeken van het Gros Morne National Park. Schitterende rotsformaties, fjorden en een interessante geschiedenis maken dit ook een heel leuk park. Uiteraard kan je hier fantastische wandelingen maken, maar je kunt er ook leuk kajakken.

Vikingen

Nog meer geschiedenis vind je in het L’Anse aux Meadows National Historic Site. Deze geschiedenis spreekt bij vele tot de verbeelding. Het is namelijk een plek waar de Vikingen aan land kwamen. Hier leer je dan ook meer over de Vikingen en hun invloed op Newfoundland. De weg naar dit noordelijke punt van het eiland is ook erg mooi en een goed excuus om dit fraaie gedeelte van Newfoundland te verkennen.