Nova Scotia

In het uiterste oosten van Canada ligt de provincie Nova Scotia. Dit schiereiland is bij Amherst verbonden over het land met de provincie New Brunswick. Het is een leuke, rustige en mooie provincie. Als je de drukte van de steden wilt vermijden en je vooral liefhebber bent van de zee(lucht) zit je hier goed.

Halifax

De hoofdstad van Nova Scotia is Halifax. Een sfeervolle stad, maar zonder echt bijzondere bezienswaardigheden. Het leukste hier is het om langs de kust te lopen en het lekker rustig aan te doen. Ga winkelen, ga lekker uit eten en drink wat in een van de vele pubs.

Louisbourg Fort

Een leuke bezienswaardigheid in Nova Scotia is het Fort van Louisbourg. In dit oude fort, prachtig gelegen aan de kust, vertellen gidsen je over de oorlogsgeschiedenis van de regio en de werking van het fort. Dit is allemaal bijzonder goed gedaan en samen met de mooie omgeving maakt dit een hele leuke bestemming.


Peggy's Cove

Nova Scotia


Peggy’s Cove

Op een klein uur rijden van Halifax ligt Peggy’s Cove. Dit is een vuurtoren, die op zich zelf niet zo bijzonder is. Het is echter wel een leuk uitstapje. Het uitzicht op de oceaan, het geluid van deze oceaan en de mooie omgeving maken het een leuke plek om even te relaxen of picknicken.

Cabot Trail

In het noorden van Nova Scotia ligt het Cape Breton Highlands National Park. Een indrukwekkend park, met veel prachtige uitkijkpunten. De leukste manier om deze regio te verkennen is door de Cabot Trail te volgen. Deze beroemde weg brengt je langs de kust en het nationale park. Een schitterende tocht, die je in één of meerdere dagen kunt afleggen. Wij raden aan om het lekker rustig aan te doen en bij veel punten onderweg te stoppen.