Northwest Teritories

De Northwest Territories is een gigantisch gebied, maar met ontzettend weinig inwoners. Het territorium is vijf keer zo groot als het Verenigd Koninkrijk, maar heeft slechts iets meer dan 40,000 inwoners. Veel bestemmingen zijn een groot gedeelte van het jaar bedolven onder de sneeuw en reizen kan tijdens de winter een uitdaging zijn hier. Er zijn wel degelijk een paar leuke activiteiten te ondernemen in de Northwest Territories, waardoor het voor de avontuurlijke onder ons een leuke regio is om te bezoeken.

Yellowknife

Ongeveer de helft van de inwoners van de Northwest Territories woont in de hoofdstad Yellowknife. Een vriendelijke stad, met een leuk oud centrum dat je kunt verkennen. Het is een goede uitvalsbasis om het territorium te verkennen. Je kunt vanuit hier ook verschillende leuke activiteiten ondernemen. Zo kan je sleetochten maken met husky’s en verschillende tours maken om het noorderlicht te bekijken.

Great Slave Lake

Net onder Yellowknife ligt het Great Slave Lake. Een aparte naam voor een heel mooi meer. Huur hier een kayak en vaar over deze indrukwekkende natuur.


Northwest Territories

Northwest Territories


Nahanni National Park

Het Nahanni National Park redt het niet bij de bekende andere nationale parken in Canada, maar mooi is het absoluut. Hier is nog sprake van een echte wildernis. Grote kans dat je hier ook bijzondere wilde dieren als beren, wolven en elanden tegenkomt. Er zijn ook veel leuke hot springs te vinden in het park en het is een hele goede spot om te kanoën. Dit nationale park is wat avontuurlijker dan parken als Banff en Jasper, maar dus zeker aan te raden.

Het noorden

Wil je het Arctische landschap beter bekijken? Reis dan nar het noordwesten van dit territorium. Rondom Inuvik zijn een paar leuke bezienswaardigheden te vinden. Bezoek bijvoorbeeld de unieke iglo kerk. Of rij over de Dempster Highway. Deze weg is een ideale route om dit bijzondere landschap te verkennen. Ook hier kan je leuke tours doen met husky’s.