Nunavut

Nunavut is het grootste territorium van Canada, maar tevens ook het minst bevolkte. Dit komt grotendeels door de noordelijke ligging, het is het noordelijkste territorium van het land. Nunavut bestaat voor een groot gedeelte uit – nauwelijks toegankelijke – eilanden. Hier reizen is daardoor geen makkie. Je moet zorgvuldig je reis plannen en de kosten voor het reizen lopen flink op. Het is daardoor een territorium dat door de meeste reizigers wordt overgeslagen. Als je echt op zoek bent naar wildernis en bijzondere dieren als ijsberen en walvissen zit je hier goed.

Iqaluit

Iqaluit is de hoofdstad van Nunavut. Met slechts zo’n 7000 inwoners is het echter verre van een grote stad. Het is een goed startpunt voor je reis door het territorium. Met een aantal bezienswaardigheden in de stad zelf en in de nabije omgeving is er bovendien ook best veel te ondernemen. Bezoek in Iqaluit zelf het verassend leuke Nunatta Sunakkutaangit museum.

Auyuittuq

Ten noorden van Iqaluit ligt het Auyuittuq National Park. Dit is een van de hoogtepunten van Nunavut. Een geweldig mooie plek, waar je geen andere toeristen zult tegenkomen. Een wandeling door dit park is ook zeker niet voor iedereen geschikt. Je moet heel goed weten wat je in deze condities moet doen en je moet bijzonder fit zijn. Diegene die het aankunnen worden wel beloond met prachtige natuur in de vormen gletsjers, spectaculaire kliffen en de hier wonende ijsberen.


Nunavut

Nunavut


Tours

Je reis zelf plannen en organiseren is bijna altijd goedkoper, maar dit geldt niet voor Nunavut. Omdat er zo weinig andere toeristen komen is er niet of nauwelijks vervoer dat je naar je bestemming kan brengen. Een georganiseerde trip is daarom vaak je enige keuze om de kosten enigszins te drukken. Maar reken dan niet op een goedkope trip, voor deze regio moet je echt flink wat geld op zij zetten.

Cruise

Naast een trip over land is het maken van een cruise door dit gebied ook een hele leuke manier om Nunavut beter te verkennen. Ook dit is prijzig, maar het is wel een hele bijzondere ervaring.