Camperreis Canada met kinderen

Camperreis Canada met kinderen

Camperreis Canada met kinderen | Canada leent zich perfect voor een rondreis met een camper. Je geniet van de ultieme vrijheid en verblijft op de mooiste plekjes in de natuur. Je mag dan wel niet zomaar “wild kamperen” maar er zijn heel veel plekjes te vinden waar je gratis of voor niets kan overnachten op campings in Nationale parken en Provinciale parken. Sta je ook nog eens midden in de natuur en gegarandeerd dat je wilde dieren zult spotten! Houd wel rekening met beperkte faciliteiten op de camping. Reis je in het hoogseizoen door het westen van Canada dan is het aan te raden om vooraf je campings te boeken, dit voorkomt teleurstelling. Veel campings kun je kosteloos of tegen een gering bedrag wijzigen of annuleren. En dan die fijne avonden! Terwijl de kindjes heerlijk liggen te slapen geniet jij van het brandende kampvuur naast je camper.

Elke nacht hetzelfde bedje

Onze ervaring is dat wanneer je in hotels overnacht met (kleine) kinderen, de lichten vroeg uit gaan anders zullen ze niet slapen. En hoe fijn is het dat je kinderen in een camper elke nacht in hetzelfde bedje slapen! Ook een voordeel van het reizen met een camper is dat je maar één keer je koffer hoeft uit te pakken! Hop je van hotel naar hotel dan ben je bijna elke dag bezig met het in- en uitpakken van de koffers.

Bezoek ook de grote steden

Ben je van plan om grote steden bezoeken, ook dat kan met een camper. In de stad rijden met een camper, maar ook een auto, is niet zo’n succes. Maar boek je een camping nabij een stad waar je de camper kunt stallen en die over een shuttleservice beschikt of nabij een trein of metro station ligt, dan ben je er zo. Overigens hebben wij zelf ook hele goede ervaringen met Uber taxi’s in de grote steden in Canada. Mocht je daar gebruik van willen maken, download dan de app voordat je op reis gaat. Lees hier meer over Uber.

Zelf koken of gebruik de BBQ

Wij vinden het zelf kunnen koken in de camper of een BBQ op zijn tijd, ook erg fijn en een stuk voordeliger dan 3 maaltijden buiten de deur te moeten nuttigen. Ideaal met kinderen, geen gemopper in een restaurant wat ze nu weer moeten eten. Jij weet wat ze lekker vinden en dat is vaak een stuk gezonder.

Conclusie

Reis je met kinderen dan biedt een camper alle vrijheid. Ze kunnen voetballen, op verkenningstocht, spelen in de speeltuin, ze ontmoeten andere kinderen en hopelijk vangen ze dan meteen wat op van de taal. Uiteraard rijdt een auto zuiniger dan een camper. De bedden in een hotel zijn meestal comfortabeler en je hebt je eigen badkamer maar toch biedt een camperreis net wat meer vrijheid en ben je één met de prachtige Canadese natuur! Laat de keuze tussen een auto en camperreis niet afhangen van de prijs (die is onderaan de streep vrijwel gelijk) maar kies voor de beleving en het comfort! Meer info? Kijk eens op de site van de camperreis specialisten van Justbetravelers