Edmonton

Weinig toeristen hebben Edmonton op hun lijstje staan als bestemming die ze echt graag willen zien. Een beslissing die we wel kunnen begrijpen, want de hoogtepunten van Alberta liggen niet in deze stad. Voor de meeste bezoekers is Edmonton uitsluitend een tussenstop, op weg naar de echte toppers in de regio. Toch zijn er wel wat leuke activiteiten te ondernemen in de stad, zeker als je van theater houdt.

Bezienswaardigheden Winnipeg

Musea liefhebbers kunnen terecht in een aantal goed aangeschreven musea in Edmonton. Het Royal Alberta Museum is een goede keuze als je meer wilt leren over verschillende dieren, met name over insecten. In de Art Gallery of Alberta zie je mooie – Canadese – kunst.

Edmonton staat bekent als een echte theaterstad. In het midden van augustus zie je dit het beste terug. Dan vindt een van de grootste theaterfestivals ter wereld plaats in de stad. Je kunt veel verschillende shows meepakken en ook de sfeer in de stad is dan erg goed. Als je niet in deze periode in de stad bent kan je gelukkig nog wel een andere voorstelling meepakken. Ga dan naar het Winspear Centre. In dit prachtige gebouw kan je een optreden of een voorstelling bijwonen, zeker een aanrader bij je bezoek aan Edmonton.

Een andere leuke activiteit is het Fort Edmonton Park. In dit themapark kom je meer te weten over de geschiedenis van Edmonton en de gehele regio. Zeker een aanrader als je met kinderen bent, maar ook zonder is het park het overwegen waard.


Edmonton

Edmonton


Shoppen

Naast de eerder genoemde bezienswaardigheden is de West Edmonton Mall een andere trekpleister van de stad. Dit is een geweldige plek om te shoppen. Het is namelijk het grootste winkelcentrum van heel Noord-Amerika. Naast ontzettend veel winkels en restaurants vind je er ook andere activiteiten zoals een waterpark, een ijsbaan en een bioscoop. Ideaal voor een regenachtige middag.

Hoe kom je er?

Vliegtuig: Het internationale vliegveld van Edmonton is vanuit meerdere steden in Canada per binnenlandse vluchten bereikbaar. Bovendien kan je de stad ook makkelijk vanuit het buitenland bereikbaar, dankzij de prima internationale verbindingen. Bekijk ook onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets Canada.

Bus: Vanuit heel Alberta kan je de bus pakken naar Edmonton. De bus uit Jasper doet er ongeveer 4,5 uur over en vanuit Calgary ben je 3,5 uur onderweg.

Trein: Edmonton heeft een klein treinstation, gelegen net boven de stad. De stad is onder andere bereikbaar vanuit Saskatoon in 8 uur en vanuit Winnipeg in 20 uur.