Prince Edward Island

Prince Edward Island is een eiland en provincie in het oosten van Canada. Het heeft geen landgrenzen, maar is wel een enorme brug verbonden met New Brunswick. Het mooie landschap, de leuke kustdorpjes en de relaxte sfeer maken het eiland een populaire bestemming onder toeristen. je vindt in Prince Edward Island niet zozeer bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen, maar de sfeer en het relaxte gevoel hier maken het wel een hele leuke provincie.

Charlottetown

Charlottetown heeft slechts zo’n 35,000 inwoners maar het is wel de hoofdstad van Prince Edward Island. Het is een heel charmant stadje, met veel historie, cultuur en lekker eten. Bekijk hier zeker de mooie St. Dunstan’s basiliek, ga wat winkel of eten in Victoria Row en maak een wandeling in het Victoria Park.

Anne of Green Gables

Prince Edward Island is beroemd geworden dankzij het bekende kinderboek Anne of Green Gables (Anne van het Groene Huis). Het verhaal speelde zich af in het charmante kustplaatsje Cavendish. Het Groene Huis staat er nog altijd en er komen jaarlijks veel mensen naar Cavendish om dit huis te bekijken. In een aantal Aziatische landen is het nog altijd een erg populair boek, waardoor je hier veel Aziaten tegenkomt. Het is hier daardoor eigenlijk wat te toeristisch geworden, maar als je fan bent van het boek en/of de film is het wel leuk om hier even te kijken.


Prince Edward Island

Prince Edward Island


Strand

Op het oosten van het eiland ligt het Basin Head Provincial Park. Het hoogtepunt van dit park is het Basin Head Beach. Een prachtig gouden strand, het mooiste strand van Prince Edward Island. Bij goed weer is dit een heerlijke plek om bij te komen. Uniek aan dit strand is het geluid dat het zand maakt als je er over heen loopt. Ook het strand bij Cavendish is erg mooi en leuk te combineren met de andere bezienswaardigheden daar.