Bestemmingen Canada

Op Canada Reisgids geven je zoveel mogelijk informatie over de de leukste bestemmingen in Canada. Hieronder een snel overzicht van de verschillende provincies, klik verder voor meer informatie over de hoogtepunten in de provincie.

Ontario

In de provincie Ontario liggen een aantal echte hoogtepunten. Zo is Niagara Falls de bekendste waterval ter wereld en een van de populairste attracties van Canada. Hier in de buurt ligt de leuke stad Toronto, een van de meest diverse steden ter wereld. Ook ligt in deze provincie de hoofdstad Ottawa, met een aantal leuke bezienswaardigheden.

British Columbia

British Columbia is een van de leukste provincies van het land. Je vindt er de geweldige stad Vancouver, de wijnvelden van Okanagan Valley, het wintersport gebied Whistler en het leuke Vancouver Island met spots als Victoria en Tofino. Ook vind je er nationale parken, zoals het Yoho National Park.

Alberta

Ook Alberta is een hele leuke provincie. Je vindt er steden als Edmonton en Calgary, maar de natuur is het echte hoogtepunt. Bezoek hier zeker het Jasper National Park, Banff en het Waterton Lake National Park.

Québec

In het Franstalige Québec ga je naar steden als Montréal en Québec City en kan je walvissen spotten vanuit Tadoussac.

Nova Scotia

Nova Scotia is rustiger, maar wel erg mooi. Je kan hier mooie tochten maken langs de kust en in de buurt van de stad Halifax is veel te beleven.

New Brunswick

De meeste toeristen die New Brunswick bezoeken doen dit vooral er om door heen te rijden en niet om specifiek deze provincie te verkennen. Toch zijn er wel wat leuke dingen te doen, zo kan je hier het grootste getijdenverschil ter wereld van dichtbij meemaken.

Yukon

Yukon is een interessante combinatie van geschiedenis en mooie natuur. Zo speelde de Gold Rush zich hier af, wat je vooral in Dawson City nog goed kunt zien.

Prince Edward Island

Op Prince Edward Island zie je een aantal leuke bezienswaardigheden en langs de mooie kust kom je ook veel stranden tegen, waarvan er veel erg mooi zijn.

Nunavut

Liefhebbers van kou zitten goed in Nunavut. Het is een lastige provincie om te bereizen, zeer prijzig, maar wel bijzonder leuk. Zo kan je hier onder andere ijsberen spotten.

Northwest Territories

Het noorderlicht zien kan in veel gedeeltes van Canada, maar misschien wel het beste in de Northwest Territories. Ook kan je hier verschillende andere leuke activiteiten ondernemen.

Saskatchewan

In Saskatchewan liggen weinig echte hoogtepunten. Saskatoon is een oké stad en het Cypress Hills Interprovincial Park is mooi, maar in de rest van Canada kom je leukere bestemmingen tegen.

Manitoba

Wij vinden Manitoba ontzettend leuk, mede dankzij de leuke steden Winnipeg en Churchill. In de winter is hier ontzettend koud, terwijl je in de zomer lekker op het strand kunt liggen.

Newfoundland

Newfoundland bezoek je voor activiteiten als walvissen spotten, het Gros Morne National Park en St John’s; de oudste stad van heel Noord-Amerika.