Winnipeg

Winnipeg is de hoofdstad en grootste stad van de provincie Manitoba. De stad is een veel gemaakte tussenstop tussen het westen en oosten van het land. Als tussenstop is het zeker geschikt voor enkele dagen. Als je naar Winnipeg rijdt door de prairies verwacht je niet in een grote stad uit te komen, maar Winnipeg is met een kleine 700,000 inwoners nog behoorlijk groot.

Bezienswaardigheden Winnipeg

Begin je verkenning van Winnipeg in het centrum van de stad. Maak hier een wandeling om een gevoel te krijgen voor de sfeer van deze stad. Dichtbij het water vind je de Forks National Historic Site, een must see in Winnipeg. In deze regio kan je heel goed winkelen, worden vaak leuke optredens gegeven, is een plek om te spelen voor kinderen en kan je lekker eten. Zeker met mooi weer is het leuk om hier een paar uur door te brengen.

Hier niet ver vandaag ligt het nieuwe Canadian Museum for Human Rights. Hier zie je het hele jaar door bijzondere tentoonstellingen over de mensenrechten en de rol van Canada hierin. Als je dit niet echt interesseert is het alsnog een aanrader om naar het museum te gaan, maar dan voor de bijzondere architectuur van het gebouw.

Een andere interessant museum is het Manitoba museum. Zoals de naam al doet vermoeden kom je hier meer te weten over de provincie Manitoba. Het museum is bijzonder goed opgezet, zeker een aanrader als je meer wilt leren over Canada en haar natuur.


Halifax

Halifax


In de omgeving

Het hoogtepunt van Winnipeg ligt wat ons betreft net buiten de stad; het Assiniboine Park. In dit complex ligt onder andere een dierentuin en verschillende mooie tuinen. Je kunt makkelijk een middag doorbrengen in dit park en wat verschillende leuke activiteiten ondernemen.

Hoe kom je er?

Vliegtuig: Het internationale vliegveld van Winnipeg is goed bereikbaar vanuit de meeste steden in Canada en vanuit de grotere steden in de Verenigde Staten. Bekijk ook onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets Canada.

Bus: Met de bus ben je in 9 uur in Winnipeg vanuit Regina.