Treinreizen Canada

Met de trein reizen door Canada

Treinreizen Canada | Staat een treinreis door Canada nog niet op jouw bucket list? Dan mis je zeker wat! Een treinreis dwars door het tweede grootste land ter wereld brengt je van Halifax in het oosten tot aan Vancouver in het westen. Met deze onvergetelijke ervaring val je in slaap in de ene tijdzone en word je weer wakker in een totaal andere tijdzone. Dit is wat je moet weten voor jouw treinreis door Canada.

Van Halifax naar Vancouver

De langste treinroute van Canada loopt van Halifax naar Vancouver. Als je de volledige reis aaneengesloten zou afleggen zou je dit, afhankelijk van eventuele overstaptijden, vijf a zes dagen kosten. Vier van deze dagen breng je dan door in ‘The Canadian’ trein die in vier dagen van Toronto naar Vancouver rijdt. Begin je in Halifax aan de vijf a zes dagen durende rit, dan neem je hier ‘The Ocean’ trein naar Montreal en vervolgens de Commuter Train naar Toronto.

Via Rail is de Canadese variant van de NS. Op de Via Rail website kan je met gemak je reis door Canada uitstippelen en boeken. Kom je er toch niet uit met de planning? Neem dan telefonisch contact op met de zeer behulpzame klantenservice.


Accomodatie en eten

Overnachten in een trein is een buitengewoon ontspannende ervaring. Het geluid en de zachte bewegingen van de zwevende trein over de rails heeft een wiegend effect waardoor je in no-time in slaap valt.

Je accomodatiekeuze hangt af van je budget. Zo bestaat de goedkoopste optie uit een comfortabele stoel waar je dus ook in zal moeten slapen. Daarnaast zorg je voor je eigen eten. Heb je een uitgebreider budget? Dan kan je de Roomette boeken, een ruim stapelbed aan het gangpad. Als je gesteld bent op je privacy kan je wat meer centen neerleggen om een privé cabine voor één tot vier personen te boeken. De meest luxe optie is de Prestige Class. Dit pakket bevat onbeperkt alcohol, een groot bed, een televisie en meer.

Het eten dat in de Canadeze treinen wordt aangeboden is verbazingwekkend lekker. Als je een Sleeper Plus ticket boekt op The Canadian trein of The Atlantic trein zijn er drie kwalitatief goede maaltijden (incl. voorgerecht en toetje) per dag inbegrepen die vers worden bereid in de keuken van de trein.


Seizoen

Een treinreis door Canada is een reis die je tijdens ieder seizoen kan afleggen. In de lente geniet je van een uitzicht op de natuur die weer tot leven bloeit, in de zomer van zonnestralen die bergen en steden oplichten, in de herfst van de schitterende herfstkleuren en in de winter van uitgestrekte witte vlaktes en bevroren toendra’s.

Ons favoriete seizoen is echter de winter, wanneer de treinreizen (in tegenstelling tot de zomer) nauwelijks zijn volgeboekt, het rustiger is aan boord en is de reis een heel stuk voordeliger is. Bovendien geniet je tijdens de winter van de meest uitgebreide uitzichten omdat de bomen hun bladeren verliezen.


Vertragingen

Houd rekening met vertragingen. Wij zijn van de NS al best wat gewend maar ook in Canada krijg je hier als reiziger mee te maken. Het kan zo zijn dat je trein een aantal uur vertraagd is, waardoor je een volgende overstap mist. Als je dus je treinreis vooruit boekt is het handig om tijd in te plannen ter speling.

Houd er ook rekening mee dat je van Halifax tot Vancouver door vijf verschillende tijdzones rijdt. Veel reizigers zijn angstig voor een aanhoudende jetlag maar je merkt er praktisch niets van omdat je zeer geleidelijk van tijdzone wisselt.

Een treinreis door Canada geeft je de kans in een korte tijd zo veel mogelijk van het land te zien terwijl je sjeest door verschillende klimaten, ecosystemen, natuurgebieden, steden en meer.