Halifax

Halifax is de hoofdstad van de provincie Nova Scotia. In tegenstelling tot andere Canadese steden ontbreken de echte bezienswaardigheden hier. Ondanks dat is het een leuke stad om te bezoeken. De ligging aan de zee, de frisse lucht, het vele groen in de stad, de gezellige sfeer en het leuke uitgaansleven maakt Halifax een leuke stad. Je bezoek aan de stad zal waarschijnlijk niet het hoogtepunt van je reis door Canada zijn, maar het is wel een leuke tussenstop tijdens je verblijf op Nova Scotia.

Bezienswaardigheden Halifax

Het leukste aan Halifax is wat ons betreft een wandeling maken langs de waterkant van de stad. De frisse lucht en het mooie uitzicht maken dit een prettige wandeling. Dit wordt de bewoners ook gezien als het gezelligste deel van de stad. Je kunt er goed winkelen, lekker eten en op zaterdag kan je een leuke markt bezoeken. Bootliefhebbers kunnen de vaak mooie jachten bekijken die hier aangemeerd liggen.

Er zijn meerdere parken te vinden in Halifax, maar de public gardens is onze favoriet. Dit park ligt vlakbij de – tevens leuke – centrale bibliotheek, in downtown. In dit mooi aangelegde park kan je lekker wandelen, mensen kijken en even bijkomen van de reis.

In dezelfde buurt vind je de Citadel Hill. Dit is de meest bezochte historische bezienswaardigheid in Canada. In deze citadel leer je meer over de geschiedenis van de stad, over de bijzondere vorm van het fort en worden er verschillende activiteiten georganiseerd.


Halifax

Halifax


Eten & Drinken

Aan leuke restaurants geen gebrek in Halifax. Kijk ter plekke op Tripadvisor voor reviews. Ook in de bars en pubs kan je over het algemeen goed eten krijgen. En bars en pubs zijn er meer dan genoeg in Halifax. Er zijn een paar universiteiten in en rondom de stad, die een jong publiek naar Halifax brengen. Zeker op vrijdag en zaterdag zitten de bars daarom goed vol. Een goed moment om te kijken hoe de locals hier uitgaan. De meeste bars zitten rond Argyle street.

Hoe kom je er?

Vliegtuig: Het vliegveld van Halifax heeft onder andere goede verbindingen met Toronto, Calgary en Vancouver. Als je naar Nova Scotia wilt vliegen is dit zeer waarschijnlijk ook het vliegveld waar je terecht komt. Bekijk ook onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets Canada.

Bus: De meeste directe busritten naar Halifax zijn vanuit Nova Scotia zelf. Als je van buiten de provincie naar Halifax wilt reizen met de bus zal je moeten overstappen.

Trein: Je kunt in Montréal een rechtstreekse nachttrein nemen naar Halifax, deze doet er wel 21 uur over.