Yellowknife

Diep genesteld in Canada’s subarctische Northwest Territories vinden wij Yellowknife, waar het gemiddelde jaarlijkse temperatuur onder de 0 graden ligt en temperatuurdalingen tot -40© heel normaal zijn. Yellowknife geeft je het gevoel aan de poort te staan van een immens grote onontdekte wildernis en dat is eigenlijk ook wel zo. Lees de volgende redenen om Yellowknife te bezoeken om erachter te komen waarom een pittoresk dorpje in de koude noordelijke wildernis jouw volgende reisbestemming moet zijn.

Het noorderlicht

Yellowknife is een van de beste en meest onderschatte bestemmingen ter wereld om het Noorderlicht te spotten. Je kan hier het hele jaar door kans maken om de Aurora Borealis te zien vanwege de noordelijke ligging en de afwezigheid van bergen en heuvels in Yellowknife. De grootste kans om de lichtshow te spotten heb je van januari tot maart omdat de nachten dan het langst zijn.

Winterplezier

Gedurende de winter transformeren de vele bevroren meren van Yellowknife in ijswegen, worden er festivals gepland en worden de leukste tours aangeboden. Denk hierbij aan het sjezen door het winter wonderland met een sneeuwmobiel of hondenslee!

Cultuur en geschiedenis

Al sinds mensenheugenis bewoont de inheemse bevolking van Noord-Canada, de Inuits, de oevers aan de meren van Yellowknife. Eeuwenlang hebben zij door weer en wind, met temperaturen tot -40, weten te leven van hetgeen de natuur hen bood. Verder heeft Yellowknife in de (economische) geschiedenis van Canada een belangrijke rol gespeeld vanwege de ontdekking van goudmijnen in de jaren 30. Tot de dag van vandaag bloeit de goudindustrie in Yellowknife en sinds de jaren 90 is de industrie vergezeld door de diamantenindustrie vanwege de vondst van deze edelstenen in de mijnen.

Northwest Territories 1

Pittoreske charme

Met slechts 20.000 mensen huisvest Yellowknife de helft van de bevolking van de Northwest Territories van Canada. Dit neemt met zich mee dat je tijdens je bezoek hier de indruk zal krijgen in een klein dorpje te zijn. Het ons-kent-ons factor is hoog en je zal door de bewoners met open armen en een goede dosis gezelligheid worden ontvangen.

Overnachten in Yellowknife

Na een ellenlange dag in temperaturen die kunnen dalen tot -40 wil je aan het einde van de dag graag bijkomen in gezellige warmte om met een grote glas chocolademelk op te warmen. De accommodaties van Yellowknife zijn hier dan ook helemaal op ingericht! Je vind hier veel hotels maar wij raden de AirBnB’s aan. Deze zijn namelijk door de inwoners ingericht tot een knus onderkomen dat perfect past in de pittoreske charme van de Old Town van Yellowknife. Hier kan je even goed bijkomen van een actieve en koude dag.

Tips voor Yellowknife

– Zorg voor een redelijk budget. Over het algemeen is Yellowknife relatief goedkoper, vergeleken met andere Canadese steden, maar kosten van tours en maaltijden kunnen al gauw oplopen.
– Yellowknife is een van de weinige bestemmingen in Canada waar je zonder auto prima van A naar B kan komen. Het overgrote deel van de toeristische trekpleisters zijn zelfs te bewandelen.
– Wil je een goede shot van het noorderlicht? Vergeet dan je statief niet!
– Pak liever te veel in dan te weinig. -40 is een temperatuur die je niet graag onvoorbereid tegemoet gaat. Denk aan thermokleding, dubbele handschoenen, sjaals, wollen sokken of zelfs ski-kleding.

Hoe kom je er?

Vliegtuig: Yellowknife is vanwege de geïsoleerde locatie het beste per vliegtuig te bereiken. Vanuit meerdere steden in het land vlieg je hier rechtstreeks naar toe. Bekijk ook onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets Canada.