Yoho National Park

Het Yoho National Park grenst aan de westkant van het Banff National Park. In tegenstelling tot de bekendere buur ligt het Yoho National Park niet in Alberta, maar in de provincie British Columbia. Het is het kleinste nationale park in The Rockies. Onder de hoogtepunten behoren een paar schitterende meren, hoge watervallen en onaangetaste natuur.

Bezienswaardigheden Yoho National Park

Een must see in het Yoho National Park is Emerald Lake. De blauwgroene kleur van het water met de indrukwekkende bergtoppen op de achtergrond maakt het een prachtig plaatje. Wat ons betreft een van de mooiste meren van heel Canada. Dit is een perfecte plek voor een leuke wandeling. Je kan ook een kano huren om het meer op te gaan, erg leuk om te doen. In het hoogseizoen kan het hier best wel druk zijn, maar minder mooi wordt het niet. Op weg naar het meer kom je langs de natural bridge. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een natuurlijke brug van stenen door de rivier, een goede plek voor een prachtige foto.

Bekijk ook zeker de Takkakaw Falls. Deze waterval behoort tot de hoogste van het land. Nadat je de indrukwekkende waterval hebt bekeken kan je in de nabije omgeving een aantal leuke wandeltochten maken. Onderweg zie je dan een aantal fraaier gletsjers.

Lake O’Hara is lastiger bereikbaar als het eerder genoemde Emerald Lake, maar ook bijzonder mooi. De wandeling er naar toe is pittig en het gebied is een groot gedeelte van het jaar bedolven door sneeuw. Eenmaal aangekomen word je wel beloond met een prachtig meer. Wij vinden de tocht dan ook absoluut de moeite waard.

Yoho National Park

Yoho National Park

Yoho National Park

Overnachten

Er zijn een aantal spots in het Yoho National Park waar je kunt kamperen. Dit kan onder andere bij Lake O’Hara. Ver van te voren reserveren is hier echter wel voor nodig. Als je niet wilt kamperen kan je terecht in dorp Field. Hier zijn genoeg accommodaties te vinden.