Festivals en feestdagen Canada

Festivals en feestdagen in Canada

Festivals en feestdagen Canada | Lees hieronder onze tips over de leukste festivals en feestdagen voor een bijzondere ervaring in Canada.

Mid januari t/m februari – Igloo Fest, Montreal
Een van de grotere outdoor feestspektakels in Canada dat als het hipste stadsfeest van Canada wordt gezien. Het feest wordt in de buitenlucht gevierd aan de Quays van de oude poort van Montreal en trekt tienduizenden bezoekers die op electromuziek komen dansen tijdens een periode van vier weekends in de eerste wintermaanden van het jaar.

Februari – Winterlude, Ottawa
Winterlude is de winterviering van de Canadese hoofdstad, Ottawa. Men viert hier het unieke noordelijke klimaat en de cultuur. Tijdens deze weken kan je schaatsen op de grootste schaatsbaan ter wereld, ijssculptuurwedstrijden bezoeken en spelen in Noord-Amerika’s grootste sneeuw speelplaats.

Eind maart – St Patrick’s Day Parade, Oostkust Canada
St. Patrick’s day is oorspronkelijk een Iers feest dat al sinds 1824 (voornamelijk aan de Oostkust) gevierd wordt met live bands in de steden, enorme parades en groen verlichte bars, pubs, gebouwen en meer. Met name Montreal en Toronto gaan goed uit hun dak op deze dag.

Eind juni – begin juli, – Montreal International Jazz Festival, Montreal
Het jaarlijkse internationale Jazz festival dat iedere zomer in Montreal wordt gevierd heeft jaarlijks meer dan 650 concerten (waarvan 450 gratis) met 3000 artiesten uit meer dan 30 verschillende landen Het is het grootste jazz festival ter wereld en een absolute must tijdens het reizen in Canada.

1 juli – Canada Day, geheel Canada
Canada day is de nationale dag van Canada waarop wordt gevierd dat het land in 1867 officieel werd gesticht en onafhankelijk werd verklaard van het Britse imperium. De geanticipeerde feestdag wordt gevierd met parades, festivals en een ongekende vertoning van nationaal trots.

Begin juli – Quebec City summer Festival, Quebec
300 shows, 10 locaties en 11 dagen muziek maken Festival d’ete de Quebec (het zomerfestival van Quebec) het grootste muziekfestival van Canada. Internationale sterren en nieuwe toptalenten uit verschillende muziekgenres komen samen om hun talenten te delen.

Eind Juli – Just for Laughs Festival, Montreal
Het Just for Laughs Festival is een comedyfestival dat ieder jaar in de laatste twee weken van juli wordt gevierd in Montreal en is het grootste internationale comedyfestival ter wereld dat jaarlijks meer dan twee miljoen mensen samenbrengt.

Juli-Augustus – Celebration of Light, Vancouver
De viering van licht is een twee weeks midzomer vuurwerk gekheid dat jaarlijks meer dan 1,6 miljoen bezoekers trekt door het oplichten van de hemel op vier verschillende avonden. Het is het grootste jaarlijkse vuurwerkcompetitie ter wereld en leuk voor deelnemers en bezoekers.

Tweede maandag van oktober – Thanksgiving day, geheel Canada
De meesten denken bij Thanksgiving al gauw aan de Verenigde Staten maar ook Canada viert haar dankbaarheid, maar dan anderhalve maand eerder. Ook hier geniet je van traditionele parades en een overvolle tafel met als sierstuk, hoe kan het ook anders, een gevulde kalkoen.

31 oktober – Halloween, geheel Canada
Halloween leeft in Canada net zoveel als in de Verenigde Staten en tijdens het reizen in het najaar van Canada is het meedoen aan deze gekte een must. Iedereen doet mee, van klein tot groot. Winkels en huizen worden in groots versierd en de straten vullen zich met de meest creatieve verschijnselen.

De Canadezen zijn een gezellig en trots volk dat goed weet wat een echt feestje inhoudt en je hier graag als bezoeker van het land bij betrekt om gezelligheid en trots te delen. Een feestje vieren zoals de Canadezen dat doen is een unieke kans die je niet mag missen tijdens het reizen in Canada.