Yukon

Net zoals de andere noordelijke territoriums in Canada is Yukon gigantisch groot en dunbevolkt. Ook hier waan je jezelf vaak alleen in de wildernis. Het zuiden van het territorium is goed bereisbaar. Gelukkig zijn hier ook de meeste hoogtepunten van Yukon te vinden. In het noorden zijn een paar nationale parken, maar weinig toeristen leggen deze reis af. Bezoek Yukon voor weinig bezochte natuurgebieden en voor het spotten van bijzondere dieren.

Whitehorse

De hoofdstad van Yukon is Whitehorse. In en rondom deze stad zijn ook de meeste dingen te doen en de stad is goed bereikbaar vanuit andere steden in de regio. De bezienswaardigheden in de stad zelf heb je binnen een dag wel gezien. Aanraders zijn het MacBride Museum – over de goldrush die enorm was in Yukon – en de boot S.S. Klondike.

In de omgeving van de Whitehorse liggen de echte hoogtepunten. Zo kan je in het Yukon Wildlife Preserve natuurgebied ontzettend veel lokale dieren zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eland, een van de symbolen van Canada. Ten zuiden van de stad ligt Miles Canyon. Een mooie kloof gevuld met water, waar je over een houtenbrug overheen kan lopen. Rij nog wat verder door naar het zuiden om Emerald Lake te bekijken, een schitterend meer met bijzondere kleuren.

Dawson City

Dawson City was het epicentrum van de Klondike Gold Rush, die aan het einde van de 19e eeuw op zijn hoogtepunt was. Toen waren er tienduizenden mensen in deze omgeving op zoek naar goud. Deze unieke geschiedenis maakt Dawson City al een bezoek waard, maar de leuke sfeer hier is nog een reden om hier te komen.


Yukon

Yukon


Klondike Highway

De Klondike Highway loopt tussen Whitehorse en Dawson City en is eigenlijk een bezienswaardigheid op zich. Het is een bijzondere rit door deze prachtige omgeving. Onderweg kom je waarschijnlijk meer elanden dan andere auto’s tegen.

Nationale Parken

Aan nationale parken geen gebrek in Canada en zo ook in Yukon. In de buurt van Dawson City ligt het Tombstone Territorial Park, waar je pas echt in de wildernis bent. Of bekijk een van de vele gletsjers in het Kluane National Park.