New Brunswick

New Brunswick ligt in het oosten van Canada en is de enige officieel tweetalige provincie van Canada. Het behoort niet tot de interessantste provincies van het land voor toeristen. Er zijn een paar bestemmingen die wel leuk zijn om te bezoeken, maar wij vinden nabij gelegen provincies als Nova Scotia en Prince Edward Island interessanter.

Fredericton

Fredericton is de hoofdstad van New Brunswick. Met ongeveer 50,000 inwoners is het echter zeker geen grote stad. Veel bezienswaardigheden zijn er ook niet te vinden. Met de ligging op de Trans-Canada Highway is het vooral een tussenstop. Het hoogtepunt is de leuke Farmers Market, waar je veel verschillend lekker eten kunt proeven.

Hopewell Rocks

Onze favoriete bestemming in New Brunswick is Hopewell Rocks. Hier zie je het grootste getijdenverschil ter wereld. Het is moeilijk voor te stellen dat het verschil tussen eb en vloed zo groot kan zijn, totdat je het met eigen ogen ziet. Bij laag water zie je bijzondere rotsformaties, die bij groot water grotendeels onder water staan. Plan het zo dat je beide getijden meemaakt, vraag ter plekke wat hiervoor de beste tijd is.


New Brunswick

New Brunswick

New Brunswick


Fundy National Park

In de buurt van het genoemde Hopewell Rocks ligt het Fundy National Park, wat ons betreft het leukste nationale park van New Brunswick. Reken niet op spectaculaire landschappen zoals in de bekendere parken in The Rockies, maar mooi is het zeker. Vooral als je van lange wandelingen houdt zit je hier goed. Er zijn meerdere tochten die je kunt maken, zowel korte als lange tochten. Het is ook een hele goede spot om te kamperen.

Saint Andrews

In het zuidwesten van de provincie ligt het pittoreske dorp Saint Andrews. Een leuke tussenstop als je in deze regio bent. Vooral in de zomermaanden heerst hier een gezellige sfeer. Sla zeker niet de Kingsbrae Garden over, een bijzonder fraaie botanische tuin.