Informatie Canada

Naast onder andere het beschrijven van de leukste bestemmingen geven je op Canada Reisgids ook handige informatie over praktische zaken die je moet regelen. Bepaalde dingen over je visum, geldzaken en de beste reistijd zijn dingen je eigenlijk wel moet weten voordat je vertrekt.

Geldzaken

In Canada wordt gebruik gemaakt van de Canadese Dollar. Deze munt is op het moment minder waard dan de Amerikaanse Dollar en de Euro. Op het moment van schrijven (herfst 2016) krijg je voor 1 euro $1,47 terug. Voor een Canadese dollar krijg je €0,68.

Canada is een modern land, dus pinnen is overal mogelijk en werkt zo goed als altijd. Ook het gebruik van creditcards is bijna overal mogelijk. Dit is dus niet iets waar je veel over hoeft na te denken.

Visum

Vergelijkbaar met de Verenigde Staten heb je een ETA (Electronic Travel Authorization) nodig voor je bezoek aan Canada. Dit kan je zien als je visum voor het land. Deze documenten zijn verplicht en dit dien je dus voor je vertrek aan te vragen. Dit kan je online aanvragen en als er geen problemen zijn krijg je snel deze autorisatie binnen. Als je geen strafblad of andere opmerkelijke zaken hebt zul je hier ook weinig problemen mee aantreffen. Bekijk onze pagina over je visum Canada voor veel meer informatie hierover.

Beste reistijd

Het verbaast je niet dat de winters in Canada heel koud zijn. Tenzij je voor de wintersport komt of gewoon erg van de kou houdt kan je de wintermaanden beter vermijden. Alhoewel de kou natuurlijk niet betekent dat je het land niet kan bezoeken. Waar sommige andere landen vanwege extreme weersomstandigheden maanden hebben die je echt beter kan overslaan, heeft Canada dat niet. De beste maanden om Canada te bezoeken zijn de zomermaanden. Van mei tot en met september is het weer overal lekker en dit zijn ideale maanden om het land te bezoeken. Ook in maart, april en oktober is het weer over het algemeen prima.