Ontario

Ontario behoort tot de meest bezochte provincies van Canada. Logisch, want er zijn een paar echte hoogtepunten te vinden. De centrale ligging en goede verbindingen met zowel de Verenigde Staten als de rest van de wereld dragen hier ook aan bij. Ontario is vanwege deze redenen ook een goed start- of eindpunt van je reis door Canada. Je vliegt makkelijk van Nederland naar Toronto, de hoofdstad van de provincie. Andersom de reis afleggen is uiteraard ook goed te doen.

Toronto

Toronto is zoals gezegd de hoofdstad van de provincie. Het is wat ons betreft tevens een van de leukere steden van heel Canada. Het is een grote, diverse stad. Dit zie je goed terug in de verschillende wijken, die allemaal hun eigen identiteit hebben. De diversiteit heeft ook een grote invloed gehad op het eten. Er zijn weinig steden in de wereld waar je zoveel restaurants van verschillende keukens ziet. De indrukwekkende skyline van de stad is ook een must see bij je bezoek aan de hoofdstad van Ontario.

Niagara Falls

De bekendste attractie van Canada is de Niagara Falls. Deze watervallen vind je in het uiterste zuiden van Ontario, aan de grens met de Verenigde Staten. Ze zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Toronto. De Niagara Falls zijn dan wel niet de hoogste ter wereld, maar weinig watervallen zijn indrukwekkender. Hier een kijkje nemen kan je daarom eigenlijk niet overslaan.


Ontario

Niagara Falls

Ottawa


Ottawa

In het uiterste oosten van Ontario ligt Ottawa, de hoofdstad van Canada. Het politieke centrum van het stad ligt hier, waardoor het anders aanvoelt dan andere steden in het land. De bezienswaardigheden van de stad hebben dan ook voornamelijk hiermee te maken. Het is geen stad om als toerist lang in te verblijven, maar prima voor een korte tussenstop.

Manitoulin Island

Een leuke uitstap als je nog wat extra tijd te besteden hebt in Ontario is Manitoulin Island. Dit enorme eiland – het grootste ter wereld op een vers water meer – heeft een aantal interessante trekpleisters. Zo kan je hier meer leren over de inheemse geschiedenis van de regio. Daarnaast is het een leuke plek voor wandelingen door de mooie natuur.