Romantisch Canada

Romantisch Canada

Romantisch Canada | Aan welke plekken denk jij als je aan romantiek denkt? Venetië, Parijs of Rome? Wil je een keer wat anders dan het cliché rijtje van steden kies dan bijvoorbeeld voor een bezoekje aan Lake Louise-Banff of een bezoekje aan Québec City voor een echt unieke ervaring samen met je partner. Romantische plekken in Canada variëren van grote wereldsteden als Quebec City tot hotels in kleine dorpjes in de prachtige uitgestrekte natuur van Canada. De kleine dingen tellen soms in een relatie, een wandeling door de natuur of het delen van een beker warme chocolademelk. Wil je echt een onvergetelijke indruk achterlaten bij je partner? Kies dan voor 1 van deze tijdloze, romantische bestemminggen in Canada! Hieronder hebben we een leuke selectie gemaakt van romantische plekken in Canada die je kunt bezoeken met leuke suggesties van activiteiten die je samen kunt ondernemen met je parner voor de ultieme romantische ervaring!

Wellicht tijdens een bijzondere huwelijksreis in Canada?

1. Lake Louise-Banff, Alberta

Voor de frequente bezoeker van Canada is het geen verassing dat Lake Louse-Banff bovenaan staat in dit top 5 lijstje. Dit prachtige bergachtige gebied heeft een heerlijke frisse berglucht en geeft je een zeker gevoel van nederigheid en respect voor de natuur. Een bestemming vol romantiek!

Activiteiten tips

 • Banff Upper Hot Springs – Ga gezellig met zijn tweeën in deze warmwaterbron genietend van een fantastisch uitzicht voor een bijzondere beleving met een fantastisch uitzicht op de bergen.
 • Lake Louise Gondel – Ga op een spannende date met je partner in deze stoeltjes lift op een hoogte van ongeveer 2100M voor een ultieme unieke beleving op grote hoogte!


2. Iqaluit, Nunavut

Nunavut is de hoofdstad van Iqaluit en ligt op Baffin Island en is het grootste eiland van heel Canada en is het op vier na grootste eiland van de wereld. Mede dankzij dankzij de unieke locatie van dit eiland is deze plek zeker een aanrader om te bezoeken.

Activiteiten tips

 •  Noorderlicht – Maak met je wederhelft een wandeling onder het noorderlicht als je partner van romantiek houdt is dit toch wel een van de meest romantische dingen die je kunt ondernemen samen met je partner.
 • Alianait Arts Festival – Bezoek dit leuke (kunst) festival dat dankzij zijn fantastische ligging en ongeëvenaarde line-up van artiesten zich echt onderscheidt van andere soortgelijke festivals.


3. Bathurst, New Brunswick


Gelegen aan de baai van Chaleur, staat Bathurst bekend om zijn heerlijke frisse zeebries en een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan en tal van andere activiteiten.

Activiteiten tips

 • Gowan Brae Golf & Country Club– Speel op een 18 holes golfbaan uitkijkend op de Atlantische Oceaan.
 • Strand – Onderneem samen met je partner een lange romantische strandwandeling.
 • Boerenmarkt – Als jij en je partner van lekker eten houden neem dan zeker een kijkje op deze leuke markt je zult zeker niet teleurgesteld zijn.


4. Windsor, Nova Scotia

Windsor is de geboorteplaats van het moderne ijshockey, en organiseert jaarlijks een pompoen weeg wedstrijd. Dit romantisch plaatsje moet je zeker bezocht hebben wanneer je Canada bezoekt.

Activiteiten tips

 • Ski Martock – Ga samen met je partner naar dit ski resort het is het een na grootse ski resort in Nova Scotia. Ze zeggen dat de sneeuw hier zo zacht als suiker aanvoelt.
 • Howard Dill Enterprises – Bezoek in de herfst deze teler van reuzen pompoenen of koop de zaden hiervan om ze zelf te kweken. De grootste pompoen die hier ooit gekweekt was woog maar
  liefst 826kg!


5. Québec City, Québec

Het is geen verassing dat Québec City in deze top 5 staat deze stad zou zeker niet misstaan in het rijtje Parijs, Rome en Ventie qua romantiek. Bezoek in deze Europees aanvoelende stad een drukke bistro`s of een leuke boetiekje, ongetwijfeld zal een bezoek aan deze stad zeker 1 vanje hoogtepunten zijn tijdens je trip in Canada.

Activiteiten tips

 • Old Québec- Loop hand in hand voor een romantische wandeling door de oude stad van Québec, dit gebied behoort toe tot het UNESCO-werelderfgoed. Boek eventueel ook een hotel om deze unieke ervaring helemaal compleet te maken. Een aanrader is bijvoorbeeld het Hôtel des Coutellier of Fairmont Le Château Frontenac om een nacht in door te brengen met partner.
 • Paardenkoets – Maak samen met je partner een romantisch ritje door de stad Québec in een mooie historische koets.