Huwelijksreis Canada

Huwelijksreis Canada | Een huwelijksreis naar Canada is de laatste tijd een stuk populairder geworden, nadat prins Harry en Meghan Markle er tijdens hun honeymoon heen zijn gegaan. Een huwelijksreis naar dit prachtige land, romantischer kon het niet voor de pas getrouwde. Samen in alle rust uitkijken over de grote uitgestrekte heldere blauwe meren, varen over de mooiste fjorden en genieten van de rijke flora en fauna die er te bewonderen is. De twee, die zich na de trouwerij “De hertog en hertogin van Sussex” mogen noemen, brachten volgens ingewijden hun reis door in de Canadese provincie Alberta (in de meest luxe kamer “The Royal Retreat” van de luxe Fairmont Jasper Park Lodge). De twee hadden een kamer van meer dan 500 m2 met uitzicht op het prachtige Jasper National Park. Wil jij ook graag na het jawoord een unieke en bijzondere huwelijksreis beleven, die je voor altijd bij zal blijven? Overweeg dan zeker een huwelijksreis naar Canada. Lees hieronder een aantal hoogtepunten van Canada, die je huwelijksreis nog onvergetelijker zullen maken, of klik op de groene knop om direct een paar prachtige huwelijksreis Canada tips te zien .

Dieren spotten in Jasper National Park

De mooiste nationale parken vind je in Canada. Zo is Jasper National Park een van onze favorieten. Het park is onderdeel van de Rocky Mountains. Met meer dan 1.200 km aan hiking routes kunnen natuurliefhebbers hier echt hun hart ophalen. Een van de hoogtepunten van Jasper National Park is de gletsjer “Columbia-ijsveld”, ook wel “Columbia Icefield Glacier” genoemd. Het is een enorm grote ijsmassa in de Canadese Rocky Mountains, het ligt aan beide kanten van wat men de “Continental Divide” van Noord-Amerika noemt (de waterscheiding die vanaf Alaska door Canada, Amerika en Mexico loopt). Naast deze gletsjer is het park met name populair, omdat je er de mooiste beesten in het wild kunt spotten. Zo kun je er o.a. zwarte beren en elanden bewonderen.

Jasper National Park een hoogtepunt tijdens een huwelijksreis Canada

Wandelen in de Rocky Mountains

Een van de absolute hoogtepunten van het land zijn natuurlijk de immens grote en hoge Rocky Mountains. Dit imposante stukje natuurgeweld herbergt maar liefst vijf nationale parken en is ontzettend in trek bij wandelaars, kampeer liefhebbers en bergsporters die een rondreis maken of op vakantie zijn in Canada. Ben jij ook wel toe aan een beetje avontuur tijdens je huwelijkeis, overweeg dan zeker om de Rocky Mountains te bezoeken.

Rocky Mountains bewonderen tijdens een huwelijkreis Canada

Vancouver Island, spot een walvis

Een droom van vele reizigers en een veel voorkomend bucketlist item, is het spotten van een walvis in het wild. Waarom die droom niet werkelijkheid laten worden tijdens je huwelijksreis? Als je naar British Columbia gaat en naar Vancouver Island reist, dan is de kans groot dat je een walvis in het wild kunt zien zwemmen. Vancouver Island is het grootste eiland aan de Westkust van Noord-Amerika. Het is zo’n 32.000 km2 groot. Naast walvissen komen er ook veel andere dieren voor, zo kun je er o.a. wolven, poema’s en zwarte beren in het wild zien.

Walvis spotten nabij Vancouver island

Ontdek Vancouver

Door velen bestempeld als een van de leukste en mooiste steden van Canada en misschien wel van de wereld. Het is een schone en veelzijdige stad in het zuidwesten van Canada. Als je een rondreis door het westelijke deel van Canada gaat maken, dan is Vancouver vaak zowel het begin als het eindpunt van de rondreis door Canada. De 136 meter lange hangbrug “de Capilano Suspension Bridge”, de oude historische binnenstad (Gastown) en het bijzonder mooie en natuurrijke stadspark “Stanley Park” zijn niet te missen bezienswaardigheden, in de stad die ook bekend staat om haar hoge levenskwaliteit. Ook kun je in Vancouver terecht voor een van de mooiste skylines van Canada.

Vancouver een van de mooiste steden van Canada om te ontdekken tijdens je huwelijksreis